Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Toby Litt

Overspel
Toby Litt

 

Leestafel kent Toby Litt van "Dodenzang" dat boek over die gewelddadige kinderen.
"Overspel" is zijn eerste boek, volgens de flap, en alhoewel geweld wel een rol speelt (er zijn bizarre hoofdstukken waarin echt minitieus beschreven staat wat een kogel precies aanricht in een mensenlichaam, akelig gewoon) is het niet zo akelig als "Dodenzang. Maar wel ongemeen spannend. Een thriller eersteklas. Vanaf dat ik begon te lezen wilde ik het niet meer wegleggen. Ik probeer niet te veel te verklappen:


Conrad wordt tot zijn verbazing door zijn ex-vriendin opgebeld: of hij die avond mee gaat eten, haar eigenlijke afspraakje heeft zich afgemeld, en ze moet eigenlijk toch nog iets met hem bespreken. Die avond eindigt desastreus: Lily, de ex-vriendin, wordt doodgeschoten, en ook op Conrad wordt drie maal geschoten. Hij raakt in coma, maar knapt weer helemaal op. Van de politie hoort hij niets, alleen dat ze de moordenaar, een huurmoordenaar, opgepakt hebben en dat deze niets zegt. Conrad is er niet tevreden mee en gaat zelf op onderzoek uit, zeer tegen de zin van de politie..

Stapje voor stapje volgen we Conrad door de wereld van het theater, en die van de onderwereld in Londen. Verder zeg ik maar niets meer.


Paperback | 330 Pagina's | Ambo/Anthos Uitgevers | Anthos | 2003 (in deze uitvoering) ISBN: 9041408169

© Marjo

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!


Recensies

Boven