Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Sarah Diamond

De schaduwvrouw
Sarah Diamond

 

Psychologische thriller.
Anna is een schrijfster, maar ze is daar terecht heel bescheiden over. Ze heeft pas één boek gepubliceerd en dat is niet eens overal te krijgen. Ze praat er dus liever niet over.
Maar als haar man haar vraagt om te verhuizen, vanuit Reading naar een dorp op het platteland geeft ze haar baan op om toch maar aan een tweede boek te beginnen. Ze trekken in een idyllisch huis in een idyllisch dorp, man Carl gaat iedere dag naar zijn werk en daar zit ze nu... alleen, geen werk en erger nog: geen inspiratie.
Tot ze van een winkelierster hoort wie de vorige bewoner van haar huis was: ene Rebecca Fisher, een moordenares! Berucht was de zaak, omdat het ging over een tienjarig meisje dat een jonger meisje vermoord had. Rebecca was veroordeeld, had jaren in een inrichting, later een jeugdgevangenis gezeten, maar was na haar vrijlating onder een andere identiteit komen wonen in juist dit dorp. Dit huis.
Daar was de inspiratie. Anna besluit de zaak te onderzoeken en daarover te schrijven. Al doende raakt ze verstrikt in de zaak. Steeds verder kruipt ze in de huid van de moordenares, ze lijken op elkaar. Het wordt een obsessie, die ze deels verzwijgt voor Carl. Hun huwelijk lijdt eronder, terwijl Anna stap voor stap erachter komt wat er nu eigenlijk precies gebeurd is. Wie Rebecca Fisher was, en wie het vermoorde kind was. Maar ook: waar Rebecca nu is...


Spannend verhaal, dat mij speciaal zo bevalt omdat het van stap tot stap de gedachtegang volgt van Anna. Misschien zijn sommige dingen wat vergezocht, maar dat maakt het niet minder spannend.
Aan het eind van het boek staat een interview met Sarah Diamond, waarin ze vertelt dat dit boek het meest autobiografische is van al haar boeken. Ik weet nu niet of ik dan wel aan ander boek van haar zal lezen, ik heb het idee dat die minder spannend zullen zijn. Heeft iemand ooit iets van haar gelezen?

ISBN 9022988627 Ingenaaid, 384 pagina's Verschenen: april 2005 A.W. Bruna Uitgevers
Vertaler: I. van den Elskamp

© Marjo, mei 2006

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

Recensies

Boven