Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Wiep-Fenna de Jong

Eilandvilla'sEilandvilla's
Wiep-Fenna de Jong

Na een intrigerende inleiding, waarin de ik-persoon op een donker en eenzaam fietspad bedreigd wordt komen we in het verhaal van Maud. Zij is docente aardrijkskunde op een middelbare school, maar kampt al een tijdje met een zware burn-out. Haar man Marco, gezagvoerder bij KLM, doet alles om haar te helpen, en hij denkt dan ook dat hij haar een groot plezier doet door een vakantie te boeken op Terschelling. Ze is immers dol op dat eiland?


Dat daar in het verleden iets voorgevallen is waardoor ze er eigenlijk liever niet komt, dat heeft ze hem nooit verteld. Ook haar vriendin Carla is niet op de hoogte. Dus ze vertrekken, Maud, Marco en de kinderen, die al tieners zijn: Lucas, Stijn en Roos. Ze hebben het er reuze naar hun zin, Marco ziet Maud opbloeien en als hij ontdekt dat er op een oude vervallen camping nieuwe villa’s gebouwd gaan worden, wil hij daar meteen gebruik van maken. De campingeigenaar dringt aan: dit is de laatste kans, de rest is al verkocht. En ze tekenen het verkoopcontract zonder verder na te denken.


Later zullen ze ontdekken dat Sjoerd, die eigenaar, niet zo zuiver op de koffie is, maar het huis wordt wel gebouwd en bevalt prima. Ze blijken de eerste kopers te zijn! De overige huisjes zijn alleen nog maar gepland. Maar als Oerol plaats zal vinden op het eiland, zegt Sjoerd, is hij die geplande huizen snel genoeg kwijt. Oke, ze zullen wat langer in de rommel zitten. Dat blijkt dan weer niet zo erg, want het houdt in dat ze vriendschap kunnen sluiten met een stel Rotterdammers die hun caravan moet verlaten zodat die villa's gebouwd kunnen worden. Gelukkig nemen deze mensen het hen niet kwalijk, maar ze waarschuwen wel voor Sjoerd.


Toch is dat niet hetgeen het verblijf op Terschelling voor Maud zo precair maakt. Dat ligt aan het feit dat het verleden haar inhaalt. Hein, haar oude liefde, is ook op het eiland! Maar hij zat toch wegens drugssmokkel in de gevangenis?


Om en om volgen we de terugkeer van Maud en Hein op het eiland. Hij bedreigt haar: waag het niet iemand iets te vertellen over mij!
Maar als het festival Oerol begint  liggen voor Hein die continu in geldnood zit, de verleidingen weer op de loer. En Maud begaat ook een grote vergissing.
Kan dat allemaal wel goed aflopen?


Het is prettig om de verhalen van Hein en Maud apart te kunnen volgen, het geeft het verhaal meer diepgang.
Wiep-Fenna de Jong blijkt een goede verteller, en kent blijkbaar ook het eiland heel goed.
Grappig zijn de dialogen met de Rotterdammers… En er zit vast ook een beetje maatschappijkritiek in: het is immers een feit dat de eilanden steeds toeristischer worden, dat de charme steeds kleiner wordt, en alles duurder...


Wiep-Fenna de Jong (1956) woont in Oranjewoud, Fryslân. Ze publiceerde columns in Rinsma Magazine, Vakblad Kleur&Stijl en was modeblogger voor de website van weekblad Libelle. Dit boek is een vervolg op haar debuut: Het Nonnetje, een verborgen liefde, dat in 2011 verscheen. Maar het is prima te volgen zonder kennis te hebben van dat eerste boek.


ISBN 9 9789463653466 | Paperback| 256 pagina's | Uitgeverij Elikser| augustus 2021

© Marjo, 5 september 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven