Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Lilian Schneider


AquamarijnAquamarijn
Lilian Schneider


Ook vrouwen kunnen in een midlifecrisis belanden. De bijna veertigjarige Silke lijkt gelukkig getrouwd. Er is een puberzoon, die wel wat problemen geeft, maar dat hoort er bij toch?  En ze is tevreden met haar baantje bij een lifestyle glossy. Zo ontmoet ze nog eens interessante mensen.


Natuurlijk was ze het niet van plan, ook al weet ze dat haar huwelijk vrijwel liefdeloos is, maar als ze Paul van Zanten ontmoet, valt ze als een baksteen. Ze begint een relatie met hem, ondanks het feit dat ze zich schuldig voelt. Jeroen, haar man, verdient dit niet. Hij werkt keihard voor haar, hetgeen dan wel weer betekent dat hij nooit thuis is, maar al is de jus er uit, ze hebben het goed.
Toch is dit niet haar grootste probleem. Er is iemand die haar stalkt met rare zwijgtelefoontjes, en sms-jes waarin afgeteld wordt naar een bepaalde datum. Iemand die de mentor van haar zoon een mail stuurt over een op handen zijnde scheiding - terwijl er op dat moment helemaal geen sprake van is. Iemand die de politie in seint dat ze dronken over de weg zou zwalken - gelukkig had ze maar twee wijntjes op. Iemand die haar mooie rode jurk van de waslijn steelt en die in stukken geknipt terugstuurt...
Wie is die onbekende? Wie kan het op haar gemunt hebben? De politie hoort haar aan, maar kan weinig doen.
Soms is ze bang, en dan denkt ze aan haar grote geheim, aan die vreselijke gebeurtenis van twintig jaar geleden. En intussen sleurt het echte leven haar mee...


Zonder dat er sprake is van moord en doodslag is dit een boeiend misdaadverhaal. Het zit qua spanningsboog goed in elkaar, en er zit vaart in. Ook al worden de personages, behalve Silke zelf, niet uitgediept, je wil wel weten wat er aan de hand is. Hebben heden en verleden iets met elkaar te maken? Wie is die onbekende?
En wat gebeurt er nu eigenlijk op het einde? Dat is een raadsel waar Lilian Schneider de lezer perplex mee achter laat. En je zal het er mee moeten doen want uitleg komt er niet.


Lilian Schneider (1965) publiceerde tot nu toe tal van losse verhalen in bundels en tijdschriften als Azra Magazine, Flair en Linda Magazine. Aquamarijn is haar debuut. Ze  voegt zich in de gelederen van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn, al hangt ze nu nog achteraan.


ISBN 9789054522911 |Paperback |162 pagina's |Uitgeverij Passage | oktober 2014

© Marjo, 18 december  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven