Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Meredith Cole


AangespoeldAangespoeld
Meredith Cole


Lydia is een fotografe, en is bezig met een fotoreportage over hoertjes in Brooklyn. Het is niet gek dat Lydia verschillende kennissen in de rosse buurt heeft, en groot is haar schrik als ze per toeval stuit op het lichaam van een van haar modellen, Glenda. Vermoord.
Er volgen meer doden, en steeds is Lydia er zijdelings bij betrokken, een paar keer in gezelschap van haar nieuwe kennis, een illegale taxichauffeur. Met hem crosst ze door New York.
Omdat haar fotowerk niet genoeg oplevert, is ze gaan werken voor een detectivebureau. Dat wordt gerund door twee broers van Italiaanse komaf. Die broers hebben een bemoeizuchtige moeder, wat best wel lekkere lunches oplevert, maar die ook vervelend kan zijn. Vooral als ze op een dag komt vragen, zeg maar eisen, dat de broers haar schoonzoon gaan schaduwen. Die neemt het niet zo nauw met de huwelijkstrouw, en gaat het liefst vreemd met hoertjes. Als de broers nu op de proppen kunnen komen met foto’s van zijn escapades, dan kan er een scheiding volgen die gunstig is voor de bedrogen echtgenote. De broers brengen niet veel van dat schaduwen terecht en Lydia springt in. Zij kent de scene immers!
Maar die moordenaar is nog op vrije voeten, en Lydia loopt gevaar. Niet dat ze zich daar veel van aantrekt, maar haar vriend Jack, en de politie-inspecteur, Romero, willen niet dat ze zich er mee bemoeit. Natuurlijk is ze eigenwijs.


Je hebt thrillers en thrillers. Niet alles hoeft haute cuisine te zijn, een simpel broodje kroket is ook wel eens lekker. ‘Aangespoeld’ is een thriller die je even weghapt. Helaas houdt dat ook in dat de schrijfster de lezer onderschat, ze herhaalt vaak dingen die niet herhaald hoeven worden, en het is ook niet erg geloofwaardig zoals Lydia erg makkelijk ineens anders tegen de dingen aankijkt. Maar gelukkig zit de plot wel goed in elkaar, en is de ontknoping een verrassing.
Toch lekker dus, voor een paar uurtjes ontspanning.


‘Toen Emanuel op de hoek van Metropolitan en Havemeyer stopte, stond Lydia daar al te wachten. Voor hij goed en wel gestopt was, sprong ze op de achterbank. Ze had de deur nog maar nauwelijks dichtgetrokken, of hij zoefde er al weer vandoor.'


‘Ben je hem kwijtgeraakt?’ vroeg Lydia buiten adem. Ze greep haar camera vast en was dankbaar dat ze die in haar tas had meegenomen naar de begrafenis.’


ISBN 9789026187919 | 287 pagina's | Uitgeverij De Fontein | februari 2011
vertaald door Bonella van Beusekom

© Marjo, 1 april 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven