Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Ethan Cross

Ik ben de nachtIk ben de nacht
Ethan Cross


Marcus Williams begint zijn nieuwe leven in het stadje Asherton met een vechtpartij. De plaatselijke vechtjassen proberen de nieuweling te intimideren maar komen van een koude kermis thuis. Marcus baalt van het onvriendelijk onthaal maar diezelfde avond leert hij ook Maggie kennen. Die kennismaking verloopt beter. Het klikt tussen hem en de dochter van de plaatselijke sheriff.


Het eerste uitje met Maggie bestaat uit een bezoekje aan de nieuwe buurvrouw van Marcus. Maureen Hill woont niet ver van de ranch die Marcus van zijn tante heeft geërfd. Vreemd genoeg doet Maureen op het afgesproken tijdstip niet open. Marcus, een voormalig politieman, ruikt onraad en gaat op onderzoek uit. Wanneer hij bloed op een deurknop aantreft, is hij bang voor wat hij te zien gaat krijgen. De angst van Marcus is terecht. Maureen is dood. Ze is ten prooi gevallen aan de ernstig gestoorde seriemoordenaar Francis Ackerman jr.


Francis Ackerman jr. is een seriemoordenaar van het ergste soort. Hij moordt omdat hij simpelweg geprogrammeerd is tot het doden van mensen. Een geboren moordenaar is hij echter niet. De vader van Francis, Francis Ackerman senior was een psychologiedocent. Hij wilde aantonen dat seriemoordenaars worden gemaakt en niet al verdorven worden geboren. Hij gebruikte zijn zoon als proefkonijn om zo zijn theorie te staven. De geest van de kleine Francis werd volledig verwoest totdat hij alleen nog maar kon moorden. Het zal niemand verbazen dat ook zijn eigen vader tot zijn slachtoffers behoort. Maureen Hill is zijn nieuwste slachtoffer.


Marcus wordt stevig aan de tand gevoeld over de dood van Maureen. Hij heeft haar immers gevonden en het zal niet de eerste keer zijn dat de “eerlijke vinder” in werkelijkheid de moordenaar is. Marcus is onschuldig en hij vertrouwt erop dat de plaatselijke politie dat snel vast zal stellen. Regelmatig denkt hij terug aan zijn gruwelijke vondst. Marcus heeft bij de politie gewerkt, op de afdeling moordzaken. Hij dacht dat hij zijn oude leven voorgoed de rug toe had gekeerd maar nu is hij toch weer bij een moord betrokken. Weliswaar niet beroepsmatig maar toch lijkt de narigheid hem te achtervolgen. En dan beseft Marcus dat hij iets vreemds heeft gezien. Een klein detail in het huis van Maureen klopt niet met wat er heeft plaatsgevonden. Samen met Maggies vader keert hij terug naar het huis van Maureen. Wat er vervolgens gebeurt zal het leven van Marcus voorgoed en ingrijpend veranderen.


Het uiterlijk van het boek Ik ben de nacht trekt meteen de aandacht. De kaft van het boek is volledig in mat zwart uitgevoerd. De titel en de naam van de auteur zijn in dikke, glanzende en eveneens zwarte letters toegevoegd. Wie met zijn hand over het boek strijkt, kan het profiel van de letters voelen. Normaal vormen de bladzijden van een dichtgeslagen boek een wit vlak maar dit bij dit boek is dat anders. De buitenranden van de bladzijden zijn met zwarte inkt bedrukt. De witte ruimtes die zijn vrijgelaten vormen samen nogmaals de titel van het boek en de naam van de auteur.


Alles aan dit boek is opvallend. Het boek ziet er opmerkelijk uit en het verhaal is ook ongewoon. Heel ongewoon en vreemd om precies te zijn. Het boek leest als een trein maar het verhaal wordt steeds raarder en ongeloofwaardiger. Marcus belandt in een ware nachtmerrie en om hem heen vallen mensen bij bosjes dood neer. Francis Ackerman jr. moordt erop los maar ook uit onverwachte hoek worden mensen zonder pardon gedood. Wat is er aan de hand in Asherton? Toen eindelijk de aap op de mouw kwam, stond ik perplex. De auteur heeft zijn fantasie wel heel enthousiast de vrije teugel gegeven. Met Ik ben de nacht heeft Ethan Cross me niet van zijn kunnen overtuigd maar het lezen van dit boek was zonder twijfel een bijzondere ervaring.


ISBN 9789022573693| Paperback | 438 pagina's | Boekerij | februari 2015
Vertaald door Herman van der Ploeg

© Annemarie, 12 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven