Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Erik Persoons

KaakslagKaakslag
Erik Persoons


Joyce, de moeder van de tienjarige Kiara, verlaat haar tirannieke echtgenoot, om een nieuwe start te maken. Als ze aankomen in hun nieuwe dorp, is ze optimistisch gestemd. Joyce heeft haar studie opgegeven om haar zieke ouders te verzorgen, en is daarna meteen in een fout huwelijk terecht gekomen. Ze wil iets voor zichzelf op gaan bouwen, een eigen leven. En Kiara heeft geen keuze, ze moest mee. Maar ze vindt het vreselijk: een plek waar alles vreemd is, waar de kinderen op school naar haar staren. 


Er is er maar één die net als zij een buitenbeentje lijkt: Tim, de zoon van de dorpsdokter. Maar Tim is ronduit vreemd. Hij hoort stemmen, en weet Kiara tot vreemd gedrag aan te zetten. Als Joyce in de gaten krijgt dat hun vriendschap niet goed is, lijkt het al te laat. Kiara verdwijnt. Net als Tim. Zijn ze samen weg? Maar twee tienjarige kinderen – al blijkt Tim een jaar ouder – waar kunnen die heen? Waarom kan niemand hen vinden?


Erik Persoons zet met zijn boek een origineel plot neer, in een vaak sappig Vlaamse tongval met woorden als versmachten en uitklaren. Terwijl de volwassenen zich druk maken om hun eigen relationele probleempjes, krijgt de jongen het meisje langzaam in zijn macht. Ze heeft geen verweer tegen hem en zijn stemmen.


We lezen dagboeknotities van Kiara, we zitten in de gedachten van Tim, en we volgen de ouders in hun wanhopige zoektocht naar hun kinderen. En af en toe is er een stukje tekst van de grote onbekende. Wat is er met Tim aan de hand? We lezen wel dat hij die stemmen hoort, en vernemen dat zijn leven niet makkelijk is, maar de uiteindelijke ontknoping is schokkend.


Erik Persoons(1965) heeft zijn hele leven maar een passie gehad: schrijven, literatuur en cultuur in het algemeen.  Deze thriller smaakt naar meer. Het heeft psychologische diepgang, is verrassend, en sleept je mee in een spannend plot.


ISBN 9789462420427| paperback|360 pagina's | Uitgeverij Kramat| februari 2016

© Marjo, 10 augustus 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven