Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Joyce Spijker

In de familieIn de familie
Joyce Spijker


Nina Satijn gelooft haar ogen niet. Haar lieve oma ligt bewegingloos op de grond, naast de salontafel. Om haar nek zit een sjaal. Het is veel te strak dichtgeknoopt. Zo strak dat het leven uit haar oma is weggevloeid. Oma Emma is vermoord. Nina raakt in paniek en rent de statige villa uit. Ze rent regelrecht in de armen van Lars, de assistent van haar vader, die onmiddellijk de politie belt. Opnieuw is het vredige Wassenaar in de ban van een brute moord.


Een moord komt nooit op een goed moment maar voor Emma’s zoon Boudewijn komt het bijzonder ongelegen. Hij zit midden in een spannende verkiezingscampagne. Nog even en dan zal duidelijk worden of zijn lang gekoesterde droom werkelijkheid zal worden. Zal het hem lukken zijn vader te overtroeven en minister-president te worden? Vooralsnog is hij minister van Justitie en Veiligheid en in die hoedanigheid oefent hij invloed op het moordonderzoek uit. Boudewijn weet precies wie zijn moeder om het leven heeft gebracht. Valentijn, de wereldvreemde protegé van zijn moeder, heeft de moord gepleegd. Boudewijn heeft hem nooit vertrouwd en nu blijkt dat hij al die tijd gelijk heeft gehad. Hij heeft vast ook de andere moord, die kort voor de moord op Emma plaatsvond, gepleegd. Boudewijn vergeet om zijn moeder te rouwen. Daar heeft hij nu geen tijd voor.


Er wordt met man en macht naar Valentijn gezocht. Boudewijn neemt het voortouw. Hij wil dat de dader nog voor de uitvaart van zijn moeder achter slot en grendel zit. Nina weet dat haar vader zich altijd enorm aan de aanwezigheid van Valentijn gestoord heeft. Zelf vindt ze Valentijn een rare snuiter maar Emma was dol op hem. Hoewel Valentijn haar onlangs nog ruw heeft vastgepakt, gelooft Nina niet dat hij haar oma heeft vermoord. Emma heeft hem altijd goed behandeld. Ze bood Valentijn warmte, genegenheid en liefde. Valentijn had er geen enkel belang bij haar te vermoorden. Valentijn en Emma gaven om elkaar. Hun band was uniek.


Nina ergert zich aan haar vader. Hij heeft zijn zinnen op Valentijn gezet. Wanneer een rechercheur met een andere verdachte op de proppen komt, laat Boudewijn de man van het onderzoek halen. Boudewijn zet alles op alles om alsnog als overwinnaar uit de verkiezingsstrijd te komen. Hij is bijna nooit meer thuis en heeft niet door Marsala, zijn tweede vrouw, ongelukkig is. Is hij nog wel geïnteresseerd in haar? Ook Nina en haar halfzusje Merlot zien hun vader nauwelijks. Na de dood van haar moeder, is Nina vooral door haar oma opgevangen. Emma werd haar tweede moeder, haar steun en toeverlaat. Nina is het aan haar verplicht de waarheid boven tafel te krijgen. Emma hield immers van Valentijn. De informatie die ze opduikelt, zet Valentijn echter in een steeds kwader daglicht. Hoe meer ze Valentijn probeert te helpen, hoe slechter het er voor hem uitziet.


In de familie is het tweede boek van Joyce Spijker. Het verhaal gaat over familiegeheimen en de auteur heeft er goed aan gedaan voor een rijke familie in een chique woonplaats te kiezen. Het maakt het verhaal spannender en smeuïger. Wie een geheim voor de buitenwereld verborgen houdt, doet dat vaak om zijn of haar goede reputatie in stand te houden. Voor de hoofpersonen in dit boek staat er nog meer op het spel: zij dreigen hun thuisbasis, geld en/of macht te verliezen. Wil de dader de waarheid aan het licht brengen of het juist voorgoed met de mantel der vergetelheid bedekken? Hoe ver is hij of zij bereid te gaan?


Wie het verhaal kritisch onder de loep neemt, zal op een paar onwaarschijnlijkheden stuiten. De schrijfster heeft alles echter goed onderbouwd en in boeken kan nu eenmaal meer dan in het echte leven. Probeer dit verhaal dan ook niet te ontleden maar laat het gewoon over je heen komen.  In de familie is een fijn vakantieboek. Ik heb dit meeslepende verhaal dan ook met plezier gelezen.


ISBN 9789022568477 | paperback | 347 pagina's | Boekerij | mei 2016

© Annemarie, 3 augustus 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven