Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Greg Iles


Het stille spel
Greg Iles


Korte inhoud (dank aan Crimezone):
Officier van justitie Penn Cage keert, na de tragische dood van zijn vrouw, terug naar zijn geboortestad Natchez in Mississippi. Natchez was ooit een stad van oud geld en oude zonden. Maar achter de elegante facades blijken nog steeds machtswellust, rassenhaat en hartstocht hoogtij te vieren. Tot zijn verbijstering bemerkt Penn dat zelfs zijn eigen familie verstrikt lijkt te zijn in een web van intriges.
Penn Cage bundelt zijn krachten met die van Caitlin Masters, uitgeefster van de plaatselijke krant. In hun speurtocht naar de waarheid stuiten ze op het geheim dat Natchez al dertig jaar beheerst: de onopgeloste moord op een zwarte oorlogsveteraan. Onder overweldigende media-aandacht heropent Penn de zaak.


Het is een super meeslepend boek, een pageturner zoals dat heet. Dat is maar goed ook, je kunt - als je dit in korte tijd uitleest - je hoofd er bij houden, nodig voor de nogal ingewikkelde plot. Familiezaken, landspolitiek en dan nog de intriges die vanuit het verleden het heden beïnvloeden; rassendiscriminatie, omkoping, chantage, moord, noem maar op, het komt voor.
Gregg Iles zet je verschillende keren op het verkeerde been, dat vind ik persoonlijk altijd prettig, dat een boek niet helemaal voorspelbaar is.  En al gebeuren er ontzagwekkende ongelooflijke dingen, het is nergens ongeloofwaardig.
De mens is toch een vreemd wezen...
Een psychologische thriller, die uitmondt in een rechtbanktriller, over de problematiek in het Zuiden van de Verenigde Staten. Zoiets, maar dan veel meer.

ISBN 9789024540594 | Paperback |497 pagina's | Luitingh-Sijthoff| 2001
Vertaald door Yolande Ligterink

© Marjo, 12 januari 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven