Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

S. Lucia

De Marrense kerkmoordDe Marrense kerkmoord
S. Lucia


Rayen Wadlander en Alex Boggaard worden ingezet bij een onderzoek dat na dertig jaar opnieuw geopend zal worden. Er is nieuw DNA gevonden.
Het gaat om de moord op een pastoor en zijn huishoudster die gevonden zijn in de kerk. De koster heeft zelfmoord gepleegd, met achterlating van een schuldbriefje, maar aan het waarheidsgehalte daarvan werd sterk aan getwijfeld.


Steffi van Braendt, assistent-pathologie, zit niet zo goed in haar vel. Haar relatie met Jasper loopt niet goed, en de omgang met haar vriendin Lia is ook niet denderend.
Op een feestje drinkt ze te veel, en ze misdraagt zich zodanig dat Jasper haar naar huis zou moeten brengen hetgeen hij duidelijk niet wil. Het dringt nog wel tot Steffi door dat iemand zich over haar ontfermt maar als ze wakker wordt naast een een onbekende schrikt ze toch even. De man blijkt Rayen te zijn, en zo onbekend is hij niet: hij was een jeugdliefde.


Het wordt haar allemaal te veel en in een moment van onoplettendheid belandt ze onder een auto. In het ziekenhuis krijgt ze een bijna-doodervaring, een beschermengel stuurt haar terug het leven in, met een waarschuwing.
Na haar herstel trekt ze tijdelijk in bij haar nicht Catharina. Zij woont in Marren, ook Steffi’s geboortedorp en de plaats waar de kerkmoord heeft plaatsgevonden. Ze raakt bij de zaak betrokken, en komt ook in nauwer contact met Rayen. Omdat Steffi herstellende is, kan ze niet haar eigen werk uitvoeren, en ze wordt al snel toegevoegd aan het onderzoeksteam. Ze blijkt goed in gesprekken voeren en heeft ook kennis die de inspecteurs niet paraat hebben, omdat zij Marren en haar inwoners kent.


Het is een erg vol verhaal: veel details, niet allemaal even interessant, en het vormt een mix van misdaadverhaal, esoterisch feelgoodverhaal en bouquetachtige romannetje met bijbehorende stereotype karakters. Misschien heeft de lezer dezes nu de indruk dat het accent ligt op het romangedeelte, maar hoewel het een groot deel van het boek inneemt, is het toch vooral het misdaadverhaal waar het om gaat. Het is ook het meest interessante onderdeel, met veel verdachten en veel ontwikkelingen.
Het is een verhaal dat lekker doorleest, maar ik kan me voorstellen dat niet iedere lezer blij is het het spirituele tintje dat er aan kleeft.


ISBN 9789089546845|paperback |405 pagina's |Uitgeverij Elikser | september 2014

© Marjo, 9 maart 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven