Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Jean-Claude Izzo


Teringzooi
Jean-Claude Izzo

 

Het eerste boek wat ik lees van Izzo. Het verhaal is erg goed, maar wat ik irritant vond was de uitgebreide uitleg van Izzo over de stad Marseille. Het halve boek is gevuld met hoe de stad er uit ziet, waar welke kroegen zitten en hoe je er kan komen met het openbaar vervoer of de auto.
Maar Izzo weet wel op mooie wijze de hoofdpersoon Fabio Montale te beschrijven. En dan vooral hoe hij worstelt met zichzelf. Hij is politieman, maar hij wil ook de dood van zijn vrienden wreken.


In Marseille heerst veel rassenhaat. Er wonen veel buitenlanders en er is weinig werk. Zelfs onder de politie heerst deze rassenhaat. Met uitzondering van politie agent Fabio Montale. Montale is vroeger op gegroeid met Manu en Ugo. Deze twee mannen zijn het verkeerde pad opgegaan en Fabio werd politieman. Als zowel Manu en Ugo worden vermoord gaat Montale op onderzoek uit waarom ze zijn vermoord en door wie.
Als ook nog een vriendin van hem een buitenlands meisje wordt vermoord, komt Fabio op het spoor van een groep extreem rechts.


Izzo schrijft in dit boek veel over rassenhaat onder de Fransen. Eerst de buitenlanders binnen halen en als het dan mis gaat met de economie ze de schuld daarvan geven.
Het lijkt heel erg op wat er nu bij ons in Nederland gebeurt.


oorspr. titel: Total Khéops oorspr. taal: Frans vertaler: Marijke Scholts isbn: 9044501631 aantal blz.: 288 bindwijze: gebonden

© Bianca, maart 2005

 

Recensies

Boven