Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Kay Hooper


Plek des onheils
Kay HooperAls in het stadje Silence al vier mannen zijn vermoord en de sheriff geen dader, zelfs geen verdachte heeft, komt Nell naar huis. Zij is twaalf jaar eerder uit de stad weggevlucht, daarbij haar vriendje Max in verbijstering achterlatend. Al die jaren is hij zich af blijven vragen wat hij verkeerd gedaan heeft. Waarom is Nell uit zijn leven verdwenen? En dan ineens staat ze daar voor hem, na zoveel jaar. Ze komt het huis opruimen, na de dood van haar vader. Haar moeder is lang geleden uit het leven van haar en haar zus weggelopen; haar vader had een verstikkende liefde voor zijn dochters en ook zus Hailey is uit haar leven verdwenen.
Nell heeft zo het perfecte excuus om een eigen onderzoek te doen. Want wat Max niet weet, wat niemand weet, is dat Nell een FBI-agente is, en wel een heel speciale. Ze heeft paranormale gaven, heeft visioenen en voelt als het ware de aanwezigheid en de gedachten van mensen die haar na staan.
Het enige verband tussen de mannen die vermoord zijn is dat ze na hun dood een geheim bleken te hebben, een sadomasochistische voorkeur, of pedofilie.
Is het de moordenaar te doen om hun geheim openbaar te maken? Is het wel een enkele moordenaar?
Nell ontdekt dat er nog een gemeenschappelijke factor was, en daardoor raakt haar eigen verleden vermengd met het moordonderzoek. Het wordt erg gevaarlijk voor haar. De gebeurtenissen doen een zware aanslag op haar gezondheid, terwijl ze de ene ontdekking na de andere doet. Zal ze de moordenaar aankunnen als het moment daar is?


Kay Hooper heeft al meer dan 60 boeken geschreven en heeft voor haar werk prijzen gewonnen. Ook deze mag er zijn! Het verhaal start traag, maar de spanning wordt al snel opgedreven. Kay Hooper krijgt je op het puntje van je stoel. Ze weet heel goed hoe ze de spanning er in moet houden, door veelvuldig met cliffhangers te werken. Ook is er die geheimzinnige stem, en als Nell steeds vaker black-outs krijgt en er weer een moord gepleegd wordt kun je het boek niet meer wegleggen. Het romantische subthema maakt het helemaal af, want Max laat 'zijn' Nell nu niet meer los.
Maar je moet wel bereid zijn om in het paranormale te geloven. Het is namelijk niet alleen Nell die zulke gaven heeft, er is een hele FBI afdeling. Soms is het wel een beetje té! Ik vergeef het de schrijfsterr, omdat het ongemeen spannend is, en je pas heel laat tot de conclusie komt dat de moordenaar niet die persoon is die je zelf aangewezen had.

 

Isbn 978 90 229 9602 7 paperback 303 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | maart 2010
Vertaald door Yolande Ligterink

© Marjo, maart 2010

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven