Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Amanda Kyle Williams


Een onverwacht genoegenEen onverwacht genoegen
Amanda Kyle Williams


Keye Street is als kind getuige geweest van een overval op haar grootouders, waarbij zij, onder hun dode lichamen verscholen,  ontsnapte aan de dood. Een traumatische ervaring die ze wonderlijk genoeg te lijf gaat door zelf bij de FBI te gaan werken. Daar krijgt ze evenwel zoveel meer ellende te zien dat ze instort en gaat drinken. Haar relatie verloopt ook al niet zo goed, en als er die ene vriendin niet was geweest,  dan zou ze nu een compleet wrak zijn. Maar ze is erdoor gekomen, ze drinkt niet meer, en functioneert prima als privédetective. Ze heeft een eigen bureau en wordt vaak gevraagd om onwillige mensen te dagvaarden, of soms zelfs om een verloren koe op te sporen.  Maar die behoefte aan drank blijft bestaan...


Als er in Atlanta een vermoeden rijst dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar roept rechercheur Rauser Keye erbij. En dan blijkt dat de moordenaar verdraaid goed op de hoogte is van het privéleven van Keye. Hij vermoordt onbekenden om eigen duistere redenen, in een eigen modus operandi, maar ook mensen waarmee Keye te maken heeft vinden de dood. Bijvoorbeeld een man die zij voor haar privédetectivebureau moet dagvaarden.
De dader houdt een blog bij, dat we in cursiefjes tussen de tekst terugvinden, hij stuurt mails, brieven, naar de rechercheur, naar de krant, en naar Keye, die er steeds sterker bij betrokken raakt. Met gevaar voor eigen leven blijft ze evenwel doorgaan. De moordenaar moet gevonden worden. Ook als er nog meer vervelende dingen gebeuren, die haar persoonlijk raken. Ook als er een verdachte wordt gearresteerd.


Amanda Kyle Williams is een nieuwe schijfster die we in de gaten moeten houden, maar op dit debuut zijn toch ook wel wat dingen aan te merken.
Voor de geoefende thrillerlezer is het te vroeg duidelijk wie de moordenaar is. Ondanks de zijwegen, ondanks de pogingen waarmee Williams je op het verkeerde been wil zetten. Misschien besteedt ze daarom ook zoveel aandacht aan al die zaakjes die Kyle tussendoor moet doen. Als een soort cliffhanger? Ze worden uitgebreid beschreven, waardoor ik soms door de bomen het bos niet meer zag. Dat komt steeds wel weer goed gelukkig, maar ik moest er voor terugbladeren.
Niettemin is het een boek dat je het liefst ongestoord in een ruk wil uitlezen, het is goed verteld, met een dosis humor en romantiek om het wat smeuïger te maken.


ISBN 9789026134166  | 335 pagina's | Uitgeverij De Fontein | februari 2011
Uit het Engels vertaald door Kris Eikelenboom

© Marjo, 21 maart  2011

Lees de reacties op het forum en of reageer, klik HIER

Recensies

Boven