Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

John Brosenshttp://www.johnbrosens.com

Zie ook de recensie op Leestafel over Brosens' boek Koers pal Noord (10-12 jr) en

de recensie op Leestafel over Bloedbroeder 1618 (16+)


spannende boekenJacht op de jager
John Brosens


Vic van Diest, leraar op het Orioncollege, wordt midden in de nacht vermoord, als hij na een schoolfeest op weg naar huis is. Zijn zus, met wie hij na zijn scheiding een huis deelt, waarschuwt zijn collega Chris Stuifmeel, die zich naar haar toe haast. Samen wachten ze, tevergeefs natuurlijk. Tegen de ochtend staan er twee mensen van de politie voor de deur...


Terwijl de zus, Tonia, haar broer identificeert, wordt er ingebroken in haar huis en Vics spullen worden overhoop gehaald. Waar is men naar op zoek? Wie kan de dader van de laffe moord zijn? Onder zijn collega's heeft hij niet alleen vrienden, omdat geen vrouw voor hem veilig was, ook niet de echtgenoten van medeleraren. Of is het omdat hij samenwerkte met zijn vriend en journalist Tom Riekamp?
Die is namelijk een louche zaakje op het spoor, fraude bij de aanbesteding van een wegenbouwproject, en hij staat op het punt te publiceren. Riekamp weigert toe te geven als hij een dreigtelefoontje krijgt, en hij zorgt dat zijn papieren en zijn laptop veilig zijn, terwijl hij Tonia en de politie helpt.
En Bettine natuurlijk... de mooie Bettine. Wat is haar rol in het hele complot?


Brosens zet je verschillende keren op het verkeerde spoor, en de ontknoping is heel verrassend, en blijkt dan al vanaf het begin in het verhaal verwerkt te zijn. Leuk, spannend verhaal.


Paperback | 159 Pagina's | Uitgeverij Ellessy ISBN10: 9076968314 | ISBN13: 9789076968315

© Marjo, januari 2008

Lees de reacties op het forum, klik HIER


Recensies

Boven