Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Nikki Roose


altEen verknipt leven
Nikki Roose


Het leven van Dennis Prinsen heeft vele diepe dalen gekend. Zijn vader was voor zijn werk vaak maandenlang van huis en zonder zijn medeweten haalde moeder dan haar twee oudste dochters in huis. De halfzussen, een tweeling, mishandelden hun jonge broertje stelselmatig en moeder deed niets. De mishandelingen kwamen pas na jaren aan het licht, toen vader het toegetakelde lichaam van zijn kind zag. Hij nam Dennis mee en hij heeft zijn moeder en halfzussen nooit meer gezien.

Dennis werd ondergebracht bij oom Jacob , een relatief gelukkige tijd. Dennis deed het goed op school maar was wel een echte einzelgänger. Seksueel kwam hij aan zijn trekken door de vriendin van oom Jacob. Zij bezocht de tiener regelmatig op zijn zolderkamertje.

De vader en oom van Dennis stierven korte tijd na elkaar. Dennis bleef achter met een flinke som geld van vader en de antiekzaak van oom Jacob. Dennis had zijn oom beloofd de antiekzaak voort te zetten en tot zijn grote verbazing had hij er nog plezier in ook. De zaken gingen goed en ondanks zijn vreemde en traumatische jeugd groeide Dennis uit tot een vrij evenwichtige man. Hier kwam echter verandering in toen de knappe Katrina Meertens in zijn leven kwam. Zij verwoestte zijn geluk en Dennis bleef achter met een nauwelijks beheersbare woede. Nu zint hij op wraak. Katrina is inmiddels niet meer binnen handbereik maar dat maakt Dennis niets uit. De wereld zit vol met “sletjes” en hij zal zijn wraak op hen botvieren. Hij zal beginnen met Lisa Storms. Lisa is zich van geen kwaad bewust en schrikt hevig van het dreigtelefoontje dat ze ontvangt.

Een verknipt leven leest soepel en maakte me toch wel even nieuwsgierig naar de afloop van het verhaal. Helaas is het verhaal weinig omvattend, niet geloofwaardig en staat het boek staat vol met slordige zinnen, typ- en taalfoutjes. Ook vind ik het verwarrend dat bijvoorbeeld automerken en namen van gerechten regelmatig, maar niet consequent, cursief worden weergegeven. De delen van het verhaal die vanuit het perspectief van Dennis zijn geschreven, worden ook cursief weergegeven waarbij de automerken dan juist weer niet cursief zijn. Waarom is dit?

Hoofdpersonen in het boek zijn Dennis Prinsen en Lisa Storms. Lisa heeft een affaire met haar baas maar voelt zich hier niet goed bij. Toch valt ze steeds weer als een blok voor de smekende blik van haar aantrekkelijke chef. Zal ze in staat zijn zich aan deze charmeur te ontworstelen? Voorlopig maakt ze zich vooral zorgen over de dreigtelefoontjes die ze ontvangt. Wie is de griezelige hijger die haar steeds opbelt?

Het boek eindigt met een schokkende verhaalwending. Het is volkomen ongeloofwaardig en vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt als Lisa in dit boek, zullen met stomheid zijn geslagen. Het zal door hen waarschijnlijk als zeer kwetsend worden ervaren. Hun leed wordt in dit boek totaal niet serieus genomen en dit verhaal is wat mij betreft dan ook geen aanrader.

ISBN 9789462170216 | ebook| 159 pagina’s | Uitgeverij ClusterEffect | januari 2013

© Annemarie, 31 maart 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven