Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Danielle Trussoni


altStad van de engelen
Danielle Trussoni

Jaren geleden heeft Verlaine zijn hart verloren aan de beeldschone Evangeline. Ze is voor hem de ware maar Verlaine weet dat ze nooit samen zullen zijn. Evangeline staat voor alles wat hij haat en zijn enige daad van liefde is dat hij niet verraadt dat zij een van hen is. Evangeline is een engel en Verlaine is een angeloog. Een engelenjager.

Wanneer Verlaine na tien jaar oog in oog staat met Evangeline weet hij dat hij haar moet doden. Het is zijn taak. Zijn levensdoel. Engelen zijn de vijand van de mens. Mensen en engelen kunnen niet vreedzaam naast elkaar leven. Verlaine en zijn collega’s nemen engelen gevangen of doden hen. Het voornemen van Verlaine om Evangeline zonder pardon uit te schakelen verdwijnt echter als sneeuw voor de zon zodra hij haar ziet. Ze betovert hem. Evangeline is de dochter van een beroemde angeloge en iedereen – inclusief zijzelf -  dacht dat ze menselijk was. Maar wie nu haar prachtige vleugels aanschouwt, kent haar ware identiteit. Evangeline moet wennen aan haar engelenbestaan. Ze wil niet toegeven aan het instinct dat haar daden probeert te beïnvloeden maar verliest langzaam maar zeker de grip op haar menselijke kant. 

Evangeline overhandigt Verlaine een bijzonder ei. Het is een ei van Fabergé. Evangeline heeft begrepen dat het ei meer is dan een kostbaar kleinood maar meer dan dat weet ze niet. Ze vraagt Verlaine om hulp. Dan wordt Evangeline aangevallen door een gevaarlijke Emim-engel. Verlaines grote liefde verliest de strijd en wordt door haar kwaadaardige tegenstander weggevoerd. Verlaine is vastbesloten haar terug te vinden.

Het vreemde geschenk van Evangeline leidt een bijzondere speurtocht in dat naar diverse landen zal voeren. Verlaine en zijn collega’s krijgen steeds meer inzicht in de geschiedenis van de engelen. De Russische tsarenfamilie heeft er mee te maken evenals het Engelse koningshuis. Mensen als Noach en Newton blijken beroemde magiërs te zijn geweest. Er doen al jaren geruchten de ronde over een “medicijn” dat de engelen uit kan roeien maar het bestaan van een dergelijk middel is nooit bewezen. Verlaine en zijn team vinden echter steeds meer aanwijzingen die doen vermoeden dat het niet om een fabeltje gaat. Sommige engelsoorten zijn niet bijster gevaarlijk maar de Nephilim staan bekend als bloeddorstig en meedogenloos. Is er dan toch een manier om hen uit te schakelen? Ook komt er meer aan het licht over de afkomst van Evangeline.

De stad van de engelen is het vervolg op het boek Het uur van de engelen maar is ook prima te lezen als standalone. Het verhaal is fascinerend en het boek leest als een trein. De spanning komt en gaat in golven. Soms bruist het boek van geweld en seksuele spanning, dan weer zijn de passages puur wetenschappelijk. Terwijl de angelogen een manier zoeken om de engelen te verslaan en uit te roeien, probeert tegenstander Godwin een superieur engelenras te creëren. 

Het verhaal heeft iets magisch en de omschrijvingen van de engelen zijn levendig en kleurrijk. Toch is het vooral een duistere en gewelddadige vertelling. De strijd tegen de engelen komt voort uit regelrechte rassenhaat en op hun beurt walgen de engelen ook van de mensen. Het doel van de engelenjagers is genocide. Het personage Godwin doet denken aan een combinatie van Hitler en Mengele. Boeiend om te lezen is de manier waarop de auteur geschiedkundige feiten, Bijbelse kennis en fictie vermengt tot een aannemelijk geheel. Schrijfster Danielle Trussoni houdt de lezer een spiegel voor en maakt met de onmogelijke maar romantische liefde tussen Verlaine en Evangeline haar lugubere verhaal compleet.

ISBN 9789022996713 | paperback | 288 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | juli 2013
Vertaald door Catalien van Paassen en Willem Van Paassen

© Annemarie, 28 juli 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven