Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Maes & Wade

Pan
Maes & Wade
 
Dit is het eerste deel van een serie over de wetsdokter Tom Beckxs. Als er in een kerk in Antwerpen het lichaam van pastoor Geeraets wordt gevonden, wordt hij bij het lichaam geroepen. De pastoor is heel wat keren met een mes gestoken en daarna is z’n keel doorgesneden.
 
Rechercheurs Suzanne Jacobs en Raoul De Vuyst houden zich met deze moordzaak bezig. Op een kruis in de kerk, dat onder een doek schuilgaat, staat met bloed het woord PAN geschreven. Later volgen er meer slachtoffers, waaronder een zwerver, die al eerder vermoord blijkt te zijn.

De rechercheurs komen eerlijk gezegd niet erg uit de verf. Alleen Raoul De Vuyst leren we iets beter kennen. Hij is overgeplaatst uit Turnhout en z’n oom is onderzoeksrechter in Antwerpen. Verder komt hij over als een wat zelfingenomen figuur, die liever een bekentenis van een verdachte lijkt te willen hebben, dan dat hij de ware dader vindt.
 
Tom Beckxs is een wat eenzelvig figuur, die andere mensen het liefst op een afstand houdt. Hij neemt ook liever geen vrouwen mee naar zijn huis, omdat hij bang is dat ze een relatie met hem willen. Als hij met een vrouw naar bed is geweest, wil hij daarna het liefst zo snel mogelijk weer weg. Alleen met Suzanne lijkt hij iets van een band te hebben.

In vetgedrukte stukjes leren we de dader wat beter kennen, maar het verhaal kent toch wel een zeer verrassende ontknoping. Het is een spannende thriller, die misschien niet de diepgang van sommige Scandinavische thrillers heeft, maar me wel degelijk laat uitkijken naar de volgende delen in de serie.

ISBN 978 90 8934 546 2 | Paperback | 291 pagina’s | Houtekiet | februari 2017

© Renate, 25 september 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven