Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Bjorn van den Eynde

De engelenmoordDe engelenmoord
1. De Vriese & Durnez
Bjorn van den Eynde


'Het was als een vinylplaat die bleef hangen.
Een Belgisch premier zei ooit: 'We lossen een probleem pas op wanneer het zich stelt.
Onweer hing al boven het land, ongezien intens en dodelijk. Al wist nog niet iedereen dat. Het werd alleen voorspeld door een onervaren, vrouwelijke rechercheur van zevenentwintig.
De bliksem kon elk moment inslaan'.


Aan het einde van de jaren negentig werden mensen vermoord op een gruwelijke wijze. Er moet een seriemoordenaar aan het werk geweest zijn, maar hij (of zij) werd nooit gepakt. Rechercheur de Vriese had zich vastgebeten in die zaak, maar slaagde er niet in de dader te vinden. Misschien was het wel gelukt als hij niet zelf vermoord was!
Zijn dochter Marjolein is eveneens bij de politie, de lokale politie in Genk, gegaan: zij wil haar vaders werk afmaken!
Dat het geen cold cases zouden blijven, maar dat er daadwerkelijk een zaak lag had ze niet echt verwacht. Maar voor ze het weet zit ze er tot haar nek in.


Het begint met de dood van de achttienjarige Julie Dumoulin. Wat zij precies te maken heeft met de moorden van vroeger is niet duidelijk: alleen de werkwijze komt overeen. Is er een copycat bezig?
Maar wat betekenen dan de boodschappen bij de slachtoffers, achtergelaten door de moordenaar? Die zijn specifiek aan Marjolein gericht! En aan haar partner Nathan Durnez.
In het begin is er nogal wat animositeit tussen deze twee, maar ze moeten samenwerken.


Als er een tweede slachtoffer gevonden wordt, worden de twee – tijdelijk – overgeplaatst naar Brussel. Niet dat ze veel tijd hebben daar te verblijven: er volgen meer slachtoffers, waarbij er via een code steeds gehint wordt dat De Vriese en Durnez hen kunnen redden. Maar dan zullen ze hun gevoelens opzij moeten zetten.


Intussen speelt het verleden van Marjolein een rol, natuurlijk omdat haar vader er bij betrokken was, maar er is meer aan de hand.
En om het nog spannender te maken zijn er de tussenstukjes van de dader, die natuurlijk niet meteen zijn ziel blootlegt.


Op het einde past alles in elkaar, terwijl er ook een opening is voor een vervolg.
Bjorn van den Eynde is duidelijk Vlaams – er zijn ook Franse dialogen – maar dat stoort niet. Het maakt het geheel nog sappiger eigenlijk.
Een heerlijke thriller, die meteen uit doet kijken naar het tweede deel!


Bjorn Van den Eynde (1984) is een Vlaamse jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel. Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie en schreef de serie Team Mortis.

ISBN 9789463373135 | Paperback| 384 pagina's | Uitgeverij Pelckmans | juni 2023

© Marjo, 7 augustus 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven