Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Stefano Siggia

De ijzeren schaduw
Stefano Siggia


De Italiaanse schrijver Stefano Siggia neemt ons in zijn debuutthriller mee naar het bezette België tijdens de Eerste Wereldoorlog. De IJzeren Schaduw houdt zowel de Duitsers als de verzetsstrijders bezig. Maar wat is nu precies die IJzeren Schaduw?
Vanaf de eerste regel weet de schrijver de spanning die er tijdens die periode was onder de bevolking en de bezetter heel goed over te brengen.


‘De papieren,’ herhaalde de Baard nog eens, nauwelijks verstaanbaar boven de dreunende akkoorden en hoge noten uit. ‘Waar zijn ze?’
Hij gaf de man een kopstoot in zijn gezicht.
Zijn achtervolger deinsde struikelend terug en zelf liep hij verder, nog altijd speurend naar een uitgang, een kans om te ontsnappen. Opeens gilde hij toen er een heftige pijn door zijn arm schoot. Hij klemde zijn andere hand eromheen en zag het bloed tussen zijn vingers dor stromen.
Hij draaide zich om en liet zich op een knie zakken.
‘De IJzeren Schaduw,’ zei de Baard. ‘Waar zijn de papieren over de IJzeren Schaduw?’
Dit kon zo niet langer doorgaan. Vluchten was uitgesloten. Hij moest terugvechten.


Als piloot Melbourne Summers hoort dat zijn broer Henry Arthur als spion in Brussel vermoord is en hij vlak na die aangrijpende boodschap ook nog een mysterieuze, gecodeerde brief van een voor hem niet bestaande tante Mary krijgt, vertrekt hij naar België om uit te zoeken wat zijn broer op het spoor gekomen was. Keer op keer neemt het verhaal verrassende wendingen. Al maakt Melbourne als spion niet altijd even doordachte keuzes en zijn sommige gevolgen voor jou als lezer goed te voorspellen.


Met gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving, de emoties van de hoofdrolspelers en de historische feiten die toentertijd plaatsvonden, weet Siggia een helder en aangrijpend beeld te schetsen van de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal laat je daardoor als lezer niet meer los.


ISBN 978 90 261 5434 8| NUR 332 | Paperback | 338 pagina’s | Uitgeverij De Fontein | maart 2022
Vertaald door Jan Smit

© Els ten Voorde, 8 april 2022

Lees de reacties op het fiorum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven