Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Michelle Richmond

Het huwelijkspactHet huwelijkspact
Michelle Richmond


Hoewel Jake weet dat Alice van hem houdt, weet hij ook dat ze een rusteloze ziel heeft. Ze heeft iets ongrijpbaars. Jake is bang dat ze op een dag argeloos bij hem weg zal fladderen. Toen Alice tijdens een verdrietige periode in haar leven op zijn huwelijksaanzoek inging, voelde Jake dan ook opluchting. Een huwelijk is een verbintenis. Een belofte bij elkaar te blijven.


Onverwacht woonde een beroemdheid de huwelijksvoltrekking bij. Liam Finnegan, voormalig leadzanger van een Ierse folkrockband, reageerde tijdens een zakelijke ontmoeting met Alice zo enthousiast op het nieuws over het aanstaande huwelijk dat er voor Alice niks anders opzat hem quasi-serieus voor het feest uit te nodigen. Tot haar verbazing ging Finnegan ging op de uitnodiging in.


Voorafgaand aan de bruiloft sturen Finnegan en zijn vrouw het aanstaande bruidspaar een smaakvol en overduidelijk duur cadeau. Enigszins overdonderd bekijkt Jake het elegante houten kistje dat voorzien is van de tekst “HET PACT”. In het kistje treft hij twee peperdure pennen en een kleiner kistje aan. Jake krijgt het tweede kistje niet open en neemt zich voor het later op de dag aan Alice te laten zien. Volgens gaat hij over tot de orde van de dag, waarna hij het kistje volkomen vergeet.


Kort na de bruiloft ontvangen Jake en Alice een berichtje van Finnegan. Hij bedankt het jonge stel nogmaals voor de uitnodiging waarna de berichtjes ineens serieus van toon worden. Finnegan vraagt of Jake en Alice het huwelijk serieus nemen en van plan zijn voor altijd bij elkaar te blijven. Uiteraard willen de jonggehuwden dat. Vervolgens vraagt hij of ze van plan zijn hulp van vrienden te accepteren als de hulp bedoeld is om hun huwelijk in stand te houden. Enigszins verbaasd antwoorden ze daar ook bevestigend op. Finnegan is tevreden en stuurt zijn goede vriendin Vivian langs. Vivian opent het vergrendelde kistje en haalt er twee documenten en twee luxe gebonden boekwerken uit. En dan is het tijd om Jake en Alice over Het Pact te vertellen.


Vivian vertrouwt het tweetal toe dat Het Pact uit een groep mensen bestaat die het huwelijk bijzonder belangrijk vinden. Wie een lidmaatschap aangaat is zeker van een goed huwelijk. Er zijn wetten en regels waar ieder lid zich aan moet houden, evenals consequenties voor degenen die de mist ingaan. Alice en Jake begrijpen het allemaal niet goed maar ze zijn verliefd en de feestjes die Vivian in het vooruitzicht stelt klinken aanlokkelijk. Allebei ondertekenen ze het contract. Wie weet verstevigt Het Pact hun huwelijk en ach, als het niks blijkt te zijn hebben ze in ieder geval een paar leuke feestjes gehad. Jake en Alice beseffen niet dat ze zojuist hun leven uit handen hebben gegeven. Wanneer ze beseffen dat Het Pact allesbehalve vrijblijvend is, is het al te laat.


In eerste instantie klinkt Het Pact een beetje truttig. Een handboek waarin staat dat je elkaar regelmatig cadeautjes moet geven en leuke reisjes moet boeken komt niet erg bedreigend over. Het Pact gaat echter veel verder dan dat en kent eigen wetten en regels die streng gehandhaafd worden. Wanneer mensen anderen hun idealen en leefwijze proberen op te leggen gaat het vaak mis. Dat is ook nu het geval. Hoewel Alice in Het Pact de vastigheid lijkt te vinden waar ze al zo lang naar op zoek is, krijgt Jake het steeds benauwder. Er zit een oude bekende bij Het Pact die in het opperste geheim ronduit zorgwekkende informatie met hem deelt. Hoe ver zijn de leden van Het Pact eigenlijk bereid te gaan om een huwelijk in stand te houden?


Auteur Michelle Richmond heeft al meerdere boeken op haar naam staan maar voor mij vormt Het huwelijkspact een eerste kennismaking met haar werk. Met deze spannende thriller heeft ze me aangenaam verrast. Het verhaal intrigeert vanaf het eerste moment. De aanvankelijk onderhuidse spanning mondt uit in een ronduit beklemmende sfeer. Toen Het Pact van een braaf clubje in een nietsontziende cultus transformeerde kon ik niet meer stoppen met lezen. Zou het goedkomen met Jake en Alice? Soms kun je maar beter eerst de kleine lettertjes lezen…


ISBN 9789044632019 | paperback | 475 pagina's | Prometheus | juni 2017
Vertaald door Marja Borg

© Annemarie, 25 juli 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven