Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Clare Littleford


Bedreigd
Clare Littleford

 

Peter Williams is een braaf mannetje, dat probeert te voldoen aan de norm, maar merkt dat hij niet mee kan. Op zijn werk lukt het niet, omdat hij ideeën heeft die niet aanslaan in de moderne tijd. Hij weet dat wel, maarkan tegen zijn natuur ingaan en zich aanpassen. Hij weet immers dat zijn ideeën goed zijn. Maar zo is hij een buitenbeentje geworden, en dat doet zijn zelfvertrouwen geen goed. In de liefde lijkt hij meer succesvol: hij woont samen met Alison, samen knappen ze hun huis op, en een huwelijk lijkt onvermijdelijk.


Maar dan vindt hij in de bus het dagboek van een meisje dat altijd in dezelfde bus zit als hij. Hij was de dag van de vondst al gespitst op haar gedrag, want ze stapte niet uit waar ze dat altijd deed... En nu dat dagboek. Wist ze dat ze het had laten vallen?
Hij neemt het mee, en gaat 's avonds kijken of ze thuis is. Maar het huis is donker. Wel ontmoet hij haar vriend, al weet Peter op dat moment nog niet dat het haar vriend is. Hij gaat het dagboek lezen, raakt steeds meer betrokken bij het leven van Sophie, en bij de mensen die daarin voorkomen. Maar Sophie zelf is verdwenen, en wordt voorwerp van de zoektocht door de politie.
Als de politie tenslotte ook bij Peter uitkomt, is zijn leven niet meer wat het was: op het werk gaat steeds meer fout. De relatie met Alison lijdt onder zijn fascinatie voor Sophie en het dagboek, en nu lijkt hij zichzelf ook nog kwijt te raken.
Waar is Sophie? Heeft Peter is iets mee te maken?


Peter is de verteller van het verhaal, onderbroken door de stukjes uit het dagboek. We volgen Peter in zijn fascinatie, zijn waanideeën en weten net zo min als hijzelf wat er aan de hand is. Dat is niet erg bevredigend natuurlijk..maar maakt het wel spannend. Wat is de waarheid??


ISBN13: 9789063050511 Paperback | 255 Pagina's | debuut | Archipel, Uitgeverij 2003 |
Originele titel Beholden, vertaald door Waldemar Noë

© Marjo, februari 2008

Reageren? Klik hier! 

Recensies

Boven