Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Kisling & Verhuyck

Het leugenverhaal
Kisling & Verhuyck

 

Het is een debuut van de twee schrijvers samen, ieder voor zich heeft zijn/haar sporen al verdiend, en na geproefd te hebben van de samenwerking wil ik ook weten wat ze er ieder afzonderlijk van maken.
Ik heb dus genoten van dit boek, het is een meeslepend verhaal over de Graal, weer in een heel andere versie.


Lucas Mingus is een Amsterdamse uitgever van esoterische boeken. Als zijn tante Fien sterft, gaat hij voor enkele dagen naar Graauw terug om de begrafenis te regelen en de nalatenschap af te werken. Dat blijkt tegen te vallen. Terwijl hij zelf nog niet eens een besluit genomen heeft over eventuele verkoop van Fiens huis, worden van alle kanten aanbiedingen gedaan. Hoe komt het dat het oude huis zo populair is?
Hij gaat ook op bezoek bij zijn oud-leraar Rosseel, een geestelijke die een artikeltje in een obscuur filologisch tijdschrift heeft gepubliceerd. Volgens Rosseel zou de graal in Graauw verborgen kunnen liggen. Rosseel maakt hypothetische verbindingen tussen twee grote en oude verhalen. De eerste Graalroman werd niet ver van Zeeuws-Vlaanderen, in het Middeleeuwse Gent geschreven en "Reinaert country", het land van Waas, ligt nog dichterbij.
Willem van Boudelo, de vermoedelijke auteur heeft bijna zeker Graauw bezocht.


In het dorp duiken projectontwikkelaars op, en neo-nazi's. Er is een verdachte antiquair, die zijn neus overal insteekt, en een autistische jongen die een gangenstelsel onder de grond als vluchtoord beschouwt. Lucas krijgt een klap op zijn hoofd en wordt bijna van de weg gereden. En er worden schapen doodgebeten. Er worden moorden gepleegd, en er is een geheimzinnige monnik.
Het lijkt allemaal veel te veel van het goede, maar alle feiten vallen keurig in elkaar, en je zit op het puntje van je stoel als je dit spannende verhaal leest, doorspekt met veel historische feiten. Het einde is voorspelbaar, en de manier waarop het vorm gegeven wordt is misschien niet verrassend, maar het blijft spannend.
Een heerlijk boek is dit!


Paperback | 320 Pagina's | Arbeiderspers ISBN10: 9029564903 | ISBN13: 9789029564908

© Marjo, juli 2007

Reageren? Klik hier! 


Recensies

Boven