Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Noortje Brink

SchaduwdagSchaduwdag
Noortje Brink

Als Naomi een jaar omgaat met Tim wil hij haar verrassen. En hij wil weten waar zij vandaan komt, twee vliegen in één klap, denkt hij. Hij had zich nooit kunnen voorstellen wat een vreselijk moment het voor Naomi is als hij haar vertelt dat hij een paar dagen Zierikzee geboekt heeft. Ze houdt zich groot, maar inwendig stoomt ze. Want in Zierikzee ligt het Schaduwverleden. Daar ligt alle ellende die ze had gehoopt achter zich te kunnen laten.
Maar ze heeft hem nooit iets verteld, hoe kan ze dan nu zijn plezier bederven? Hoe moet ze hem duidelijk maken dat dit de ergste keus is dat hij kon maken?


Dus gaat ze mee. Het hotelletje valt mee, ze kent er niemand en niemand kent haar. Maar natuurlijk wil Tim het dorp in. Ze moet hem laten zien waar ze als kind, als tiener rondzwierf.


‘Geen zorgen, Naomi,’ fluisterde ze tegen zichzelf. ‘Het komt allemaal wel goed. Je gaat je nu geen gekke dingen in je hoofd halen, je gaat van deze vier dagen geníeten. Tom meent het goed met je. Concentreer je daarop. Leef in het nu. Het verleden is er niet meer.’


Maar het helpt niet. De herinneringen komen terug, en Tim dringt aan – hij heeft immers geen idee! En het kon niet vermeden worden: in een cafeetje komt een ex-klasgenoot op hen af, enthousiast Naomi begroetend. Fenna vertelt vrolijk hoe ze Naomi ‘de schrik van Zierikzee’ noemden. En ze vermeldt Krijn!
De naam van degene die ze het liefst nooit meer zou noemen. Nooit meer wil zien.
Maar nu moet ze het Tim wel vertellen. Zeker als ze ziet dat Fenna haar getagd heeft op Facebook en daar onmiddellijk andere bekenden van vroeger op reageren!
Moet ze nu vertellen over haar wilde jaren, toen ze met Krijn omging, de jongen die ze zo stoer vond, maar die een foute jongen bleek te zijn. Een nog onschuldige diefstal van een blikje drank werden meer en grotere diefstallen, en na de drank volgden drugs. Als ze eindexamen doet ziet ze een mogelijkheid om te ontsnappen. Ze wil gaan studeren in het verre Amsterdam, dan kan ze een nieuw leven beginnen. Maar Krijn wil het niet accepteren. Dat ontdekt ze na zelfs vijftien jaar, nu ze terug is.


Heeft ze het gevaar onderschat? Heeft hij de brand gesticht waarbij haar ouders omkwamen?
En ook nu ze terug is in haar oude dorp heeft ze geen controle over de gebeurtenissen.
En gebeurt waar ze bang voor was: Krijn staat onverhoeds voor hun neus en bedreigt hen.


Waar heeft Naomi Tim in vredesnaam bij betrokken! Hoe geraken ze uit deze gevaarlijke situatie. Krijn is vuurgevaarlijk, deinst zo te zien nergens voor terug…


Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. En ze blijft lekkere spannende boeken schrijven.

ISBN 9789047205845 | Adobe ePub | 102 pagina's | Uitgeverij Loft Books | april 2021

© Marjo, 23 mei 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven