Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Kate Brady


De laatste schreeuwDe laatste schreeuw
Kate Brady

Chevy Banks mag het verhaal openen, en dat doet hij meteen goed: hij kijkt neer op een vrouw die hij gaat vermoorden. Hij geniet van haar geschreeuw, terwijl hij haar toetakelt. Ze is 'een schreeuwster met een goed stel longen. Daarmee was ze haar rol waard in de voorstelling die hier vannacht begon'
Het is meteen duidelijk dat hij een gevaarlijke gek is: hij hoort zijn moeder zingen en dat bevalt hem niet. En er is sprake van een jonger zusje, Jenny genaamd, dat hij wil helpen. Waarom moet ze geholpen worden? Waar is
ze? En helpt hij haar door moorden te plegen?


Dan belt hij iemand op: de tweede hoofdpersoon in het boek, Beth Denison, die 4500 kilometer verderop op een bokszak staat te meppen. Haar dochter Abby slaapt. Verder is ze alleen. Als ze opneemt, hoort ze de stem van een man die ze nooit meer hoopte te zien of te horen. Hij zegt dat hij cadeautjes voor haar heeft, en maakt duidelijk dat hij haar situatie kent.
Zij taxeert meubelen en antiek. In de periode dat Banks haar benadert en haar leven een nachtmerrie wordt, is ze bezig met de taxatie van antieke poppen. Banks en poppen, er is een verband.
Er is ook een verband tussen Beth en Chevy, maar hoe dat zit wordt pas langzaam duidelijk. Chevy Banks was betrokken bij een moord, en Beth Denison ook. Hij is net uit de gevangenis en is nu op weg naar haar.
De politie weet niets van haar betrokkenheid, en Beth wil dat graag zo laten. Maar Banks komt langzaam dichterbij, en onderweg vallen er meer slachtoffers.
Nick Sheridan, ex FBI agent, raakt betrokken bij het onderzoek, en bij Beth.


Dat is dan meteen het minst interessante, maar gelukkig verstoort het romantische lijntje de spanning niet. Je blijft 350 pagina's lang gekluisterd aan je stoel, het is een triller zoals Mo Hayder die kan schrijven: huiveringwekkend, ongelooflijk spannend.
De personages zijn overtuigend en door goed gebruik te maken van afwisseling van verhaallijnen, van snelle dialogen, en door de lezer een kijkje te geven in het hoofd van de moordenaar, weet Brady in haar eerste thriller de lezer te bespelen. Tot bijna op de laatste pagina moet ik zeggen, want als de plot ontrafeld is, moet de schrijfster nog wat andere verhaallijnen afronden. Maar dat doet ze gelukkig kort, en het hoort er nu eenmaal bij. Een tweede boek is in de maak begrijp ik, ik ben zeer benieuwd!

 

ISBN 9789026126598 Paperback 336 pagina's | Uitgeverij De Fontein | november 2009
'one scream away' 2009 Grand Central Publishing Vertaald door Ewoud van Hecke en Pieter Janssens

© Marjo, november 2009

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven