Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Wim Bender

Een piepklein vogeltjeEen piepklein vogeltje
Wim Bender


Het is april 2002. De bel gaat bij Sibranda Kotten. Als ze de deur open doet staat er niemand…
Maar binnen in de keuken blijkt wel een onbekende man te staan. Hij is onherkenbaar, hij heeft een motorhelm op.
Het loopt niet goed af: Sibranda zal nooit meer hockeyen en raakt ook geestelijk in de vernieling.


Gerda Goedgebuure wordt op de zaak gezet. Ze komt net van de politieacademie, is (nog) gedreven. Maar er wordt geen dader gevonden en Gerda moet aan andere zaken gaan werken.
Onopgelost belandt de zaak op een grote stapel.


Nog geen jaar later is een senator van de SP het slachtoffer van een overval in Den Haag. Zijn knie is zwaar beschadigd. Ook deze zaak belandt op de stapel onopgeloste zaken.
In hetzelfde jaar, opnieuw op een andere plek, is de burgemeester van een stadje in Drenthe de pineut. Zij zal haar functie lange tijd niet kunnen uitoefenen.
En ook hier: geen dader te bekennen.


Wat verbindt deze zaken met elkaar? Want dat er een verband is, dat is voor de lezer duidelijk. Maar doordat de zaken niet gelinkt worden – andere locatie, niet helemaal dezelfde modus operandi – dreigen de mishandelingen onopgelost te blijven.


Maar dan bezoekt Gerda in 2012 een symposium waarbij zij een voordracht houdt over moderne opsporingstechnieken. Daarbij haalt ze als voorbeeld de zaak aan van Sibranda, een voorval dat haar nooit losgelaten heeft.
En de volgende dag hoort ze van een collega over een soortgelijk voorval.
Eindelijk gaat het balletje rollen…

Een fijne psychologische thriller!
Het verhaal wordt langzaam opgebouwd om tenslotte wat abrupt te eindigen.
Er is sprake van een klein vogeltje natuurlijk, en er zijn veel mensen bij betrokken. Het is heel prettig dat er steeds wordt gerecapituleerd, waarbij ook meegenomen wordt wat er intussen al ontdekt is.
Daarnaast volgen we Gerda in haar persoonlijke leven en het is hier (gelukkig) maar zeer de vraag of zij een rol zou spelen in een eventueel tweede boek, zoals bij veel speurders het geval is…

Wim Bender was onderwijspsycholoog bij de Faculteit der Medische Wetenschappen, Hij publiceerde artikelen en boeken over medisch onderwijs in het algemeen, over (voortgangs)toetsing en over oncologie-onderwijs. Sinds zijn pensionering is hij gaan schrijven.

 

ISBN 9789463656092 | Paperback | 248 pagina's | Uitgeverij Elikser | januari 2024

© Marjo, 28 februari 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven