Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Tom Clancy


In het vizierIn het vizier
Tom Clancy & Mark Greany

Jack Ryan senior heeft al voor hetere vuren gestaan maar nu hij zich opnieuw verkiesbaar heeft gesteld als president, maakt hij wederom een pittige tijd door. Politiek bedrijven is geen kinderspel, het gaat er hard aan toe. De huidige president van de Verenigde Staten, Kealty, is een fel tegenstander van Jack Ryan en wanneer sympathisanten hem gevoelige informatie toespelen grijpt Kealty de kans om de tegenpartij in een kwaad daglicht te stellen.

De documenten die Kealty in handen heeft gekregen gaan over John Clark, een goede vriend van Jack en tevens een lid van Campus. Campus is opgezet door Jack Ryan en zo geheim dat zelfs Kealty hier niet van op de hoogte is. De organisatie voert missies uit die anderen niet aandurven. Volgens Kealty is John Clark jaren geleden betrokken geweest bij een incident dat in de doofpot is gestopt. Hij opent de jacht op Clark die zich hierdoor gedwongen ziet de benen te nemen. Hij wil niet het risico nemen dat hem onthullingen over Campus afgedwongen worden.

De leden van Campus, waaronder Jack Ryan junior, hebben een onderzoek ingesteld naar de reden van een ontmoeting tussen een officier uit Pakistan en een terrorist uit Dagestan. Wat is de link tussen deze twee mensen? Welk gezamenlijk belang dienen zij? Dan wordt een lid van Campus krijgsgevangen genomen. Het team moet alle zeilen bijzetten om hem te bevrijden, het zal geen eenvoudige klus worden. Bovendien maken de teamleden zich grote zorgen om hun maat John Clark.

Tot overmaat van ramp nemen de terroristische activiteiten toe en staan er miljoenen mensenlevens op het spel. Groeit deze uitdaging Campus boven het hoofd? De teamleden zullen hun levens op het spel moeten zetten in een uiterst gevaarlijke en risicovolle poging het kwaad een halt toe te roepen.

De actiethrillers van Tom Clancy zijn al jaren een hit en ook dit nieuwste boek zal met enthousiasme ontvangen worden. Het personage Jack Ryan is inmiddels zo populair dat hij een eigen Wikipedia-pagina heeft. In dit boek is vooral Jack Ryan junior actief in het veld. Hij traint hard en zijn inzet is groot. Het is een zwaar bestaan. De geoefende mannen van Campus bekijken de wereld vanuit een ander perspectief dan de gemiddelde mens en daardoor zijn ze soms hard en meedogenloos wanneer het gaat om leven en dood. Voor de zachtaardige mensen onder ons is het af en toe even slikken.

Wat ik mooi vind aan dit boek is om te lezen hoe loyaal de teamleden aan elkaar zijn. Kameraadschap staat voorop en deze stoere bikkels gaan voor elkaar door het vuur. Het is een onvoorwaardelijke vriendschap, ze zijn veel meer dan slechts collega’s. Hoewel de mannen nergens voor terug lijken te deinzen krijgen zelfs deze geharde mannen het soms behoorlijk benauwd. Dat versterkt de geloofwaardigheid van het verhaal. Om al het geweld te doorbreken is er ook ruimte voor romantiek. Jack Ryan junior ontmoet een vrouw die zijn hart sneller doet kloppen. Maar is zijn nieuwe vriendin wel te vertrouwen?

In dit boek gebeurt ontzettend veel dus houd de aandacht er goed bij. Het zit boordevol spanning en razendsnelle actie. In het vizier is een aanrader voor stoere mannen en dito vrouwen die in het bezit zijn van een sterke maag.

ISBN 9789400501263 | Paperback | 528 pagina’s| A.W. Bruna Uitgevers | mei 2012
Vertaald door Jolanda te Lindert

© Annemarie, 20 juni 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven