Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Sam Christer


In zijn naam
Sam Christer

Op het Manhattan Beach in LA spoelt het lichaam van een verminkte vrouw aan. Inspecteur Mitzi Fallon en rechercheur Nic Karakandez gaan op zoek naar de moordenaar. Dat is, zoals in alle detectives/thrillers, heel kort waar het over gaat. Bijzondere is wel dat je vanaf het begin ook het verhaal volgt van de moordenaar of degene die als de moordenaar moet doorgaan.


De verminkte vrouw blijkt Tamara Jacobs te zijn, een scenarioschrijfster van grote historische kostuumdrama’s. Ze is de schrijfster van “The Wade”. Een verhaal over de lijkwade van Christus dat op dit moment verfilmd wordt. Het einde van de film is nog voor alle acteurs en filmmedewerkers onbekend maar het beloofd spectaculaire onthullingen te doen. Al snel komen de detectives erachter dat dit wel eens iets te maken zou kunnen hebben met haar dood…
En dan komt een “Da Vinci Code-achtig” verhaal op gang met 3 verhaallijnen. Het verhaal van de gesuggereerde moordenaar John James alias JJ, het verhaal van de detectives en het verhaal van Efrem, een monnik uit Libanon.
Al heel snel heb je het gevoel dat er dingen niet kloppen: JJ beweert dat hij de vrouwen die hij vermoord altijd” ingewikkeld” in hun huis laat liggen en Tamara is gevonden op het strand? Het prikkelt, zelfs met de hele geschiedenisles over de lijkwade en zijn verblijfplaatsen, om verder te lezen.  Het einde is tamelijk spectaculair/overdreven.


Sam Christer debuteerde met “Het stonehenge ritueel”, dit is zijn 2de boek.
Zou ik het boek aanraden? In het begin had ik het een beetje moeilijk om in het verhaal te komen. Er zijn heel veel hoofdstukken (184) en ieder hoofdstuk is uit een ander hoofdpersonageperspectief geschreven. Sommige hoofdstukken zijn amper een bladzijde. Het is in het begin dan ook heel moeilijk om te kunnen volgen. Het verspringt te veel. Een beetje zoals bij een film.
Ook had ik het nogal vlug moeilijk met het “extreme” geloof, de zelfkastijding enz. Ik bedoel ik had echt een déjà vu gevoel  en dan vooral naar de “Da Vinci code”.  De geschiedenislessen nam ik er maar voor lief bij.  
Laat ik het zo stellen. Ik heb het boek met plezier uitgelezen maar het trekt mij niet om onmiddellijk zijn eerste boek te gaan lezen. Hij staat wel op “ooit nog te lezen”-lijst.
En nog een persoonlijke opmerking: De titel van het boek is helemaal niet goed gekozen. Het gaat voornamelijk over de lijkwade. De oorspronkelijke titel was “The Turin Shroud Secret”. Ze hadden dat beter vertaald naar “Het geheim van de Turijnse Wade” of iets dergelijks.


ISBN 9789024550197 Paperback 352 pagina's Luitingh mei 2012

© Inge, 21 februari 2013 

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


Recensies

Boven