Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Gregg Hurwitz


DepresidentDe President
Orphan X deel 4
Gregg Hurwitz


Evan Smoak is getraind om te doden. Een normale jeugd heeft hij nooit gekend, vanaf het moment dat hij gescout werd in het weeshuis waar hij zich bevond, betekende elke dag opstaan steeds weer trainen, trainen en nog meer trainen. Vechtsport, conditietraining, leren om te gaan met wapens en de meest geavanceerde technologische snufjes, hij is onverslaanbaar. ‘Jij bent het wapen. De rest is gereedschap’.
Op het moment dat hij besloot geen Orphan agent meer te zijn, werd zijn leven niet normaal. Dat was niet meer mogelijk. Ook Jack, zijn begeleider, stapte uit het programma, en sindsdien werd er jacht op hen gemaakt. Ze wisten te veel.
Evan werd de Nowhere man, iemand die zich inzette voor mensen in nood. Zo ook in deel vier, al is de hoofdopdracht persoonlijk.

In de proloog heeft hij zijn eerste opdracht met succes uitgevoerd. Wat die opdracht te maken heeft met de huidige president Bennett weet hij niet, maar hij weet wel dat Bennett hem wil vermoorden. Nou ja laten vermoorden dus. Daarvoor wordt Orphan A vrijgelaten uit de gevangenis, die op zijn beurt eist dat een paar andere criminelen vrij komen, zodat hij ze in kan zetten voor de opdracht die de president voor hem heeft.Na Orphan X lopen ook de andere Orphans gevaar.


Het hele Orphanproject dat al supergeheim was volledig vernietigen, dat is wat de president die dit notabene zelf in het leven heeft geroepen, beoogt. Waarom precies, dat wil Evan graag weten. Hij heeft twee opdrachten voor zichzelf: de waaromvraag beantwoorden en de president vermoorden. Onmogelijk, lijkt dat. Bennett is ieder moment van de 24 uren die een dag heeft beveiligd als woonde hij in een ondoordringbaar pantser en hij kent het gevaar dat hij loopt, hij en zijn belager hebben telefonisch contact:


“Evan zei: ‘Ik heb generaals vermoord. Ik heb ministers van Buitenlandse zaken vermoord. Ik heb top industriëlen vermoord.’
De stem gaf even kalm als altijd antwoord. ‘Maar je hebt nog nooit de president van de Verenigde Staten vermoord.’


Of dat toch gebeurd zal zijn voor het boek uit is, is een lastige kwestie. Want Evan heeft nog een extra taak te vervullen. Als de Nowhere Man wil hij een jongen helpen die onderop heeft gelegen bij het verdelen van intelligentie. De jongen is goudeerlijk en volgt strikt de regeltjes. Hij beseft totaal niet dat anderen dat niet doen! En zo valt hij – en met hem zijn hele familie – in handen van een grote drugsdealer.


Dit is zo’n thriller die eigenlijk niet dik genoeg kan zijn – mits je de tijd hebt.
Ja, de hoofdpersoon is een moordenaar, een gevechtsmachine, die talenten en kennis heeft waar je nog nooit van gehoord hebt, maar hij is ook een slachtoffer. En blijkt ondanks alles een mens van vlees en bloed. Superspannende acties, met oog voor details, lees je ademloos, liefst in een ruk, ook omdat Gregg Hurwitz zijn hoofdstukken met zodanige cliffhangers schrijft dat je door moet.


Ook de andere personages, zowel mede- als tegenstanders, komen goed uit de verf, al zou je daar nog wel wat meer aandacht voor willen hebben. Naomi bijvoorbeeld, special agent in charge, die niet mag twijfelen aan de president voor wie ze werkt, maar dat wel steeds meer doet. Intussen heeft ze de zorg voor haar voorganger, niet toevallig ook haar vader, die in een verpleeghuis ligt af te takelen.
De President is niet alleen een actiethriller, het is vooral genieten van een superspannend verhaal dat goed in elkaar zit en je tot het laatst toe op het puntje van je stoel laat zitten.


Gregg Hurwitz (1973, San Francisco) schreef tijdens zijn studententijd aan zijn eerste thriller, The Tower, die in 1999 gepubliceerd werd. Thrillerlezers kunnen intussen niet meer om hem heen.


ISBN 9789400510692 | Paperback | 512 pagina’s | Uitgeverij AW Bruna | maart 2019
Vertaald uit het Engels door Erik de Vries

© Marjo, 5 juli 2019

Lees de reactie op het forum en/of reageer. Klik HIER

Orphan XOrphan X
Gregg Hurwitz


Alleen mensen in opperste nood kunnen de Nowhere Man bereiken. Voor anderen is de man die levens redt onvindbaar. De Nowhere Man staat niet in het telefoonboek en is ook niet op een andere manier op te sporen. Wie door hem gered is, krijgt de opdracht een uiterst geheim telefoonnummer eenmalig aan een medemens in nood te geven. Dit mag alleen als er sprake van een levensbedreigende situatie is.


De Nowhere Man heet in werkelijkheid Evan Smoak. Althans, zo noemt hij zichzelf. Evan heeft niet altijd als reddende engel opgetreden. Toen hij nog maar twaalf jaar oud was, nam ene Jack Johns hem onder zijn hoede. Hij vroeg Evan afstand van zijn tot dan toe uitzichtloze leven te doen, iets wat Evan maar al te graag deed. Jack doopte de ouderloze jongen om tot “Orphan X” en maakte een soort supersoldaat van hem. Evan leerde pijn te negeren en tegenstanders supersnel uit te schakelen. 


Evan heeft zich altijd vol ijver van zijn taak gekweten. Hij moest weliswaar mensen doden, maar zijn slachtoffers verdienden het niet langer te leven. Het waren slechteriken, vaak zelfs terroristen. Evan stelde geen vragen en deed wat hem opdragen werd. Hij vertrouwde zijn mentor Jack volledig. Jack was als een vader voor hem. De enige op de wereld die er echt toe deed. Toch vroeg Jack hem op een dag een onmogelijke opdracht uit te voeren. Evan moest een andere “Orphan” om het leven brengen. Zijn weigering leidde ertoe dat Jack om het leven kwam en Evan onder moest duiken. Sindsdien houdt Evan zich louter in de schaduw op.


Evan is voorgelogen. Een van de “terroristen” die hij gedood heeft, bleek in werkelijkheid een mensenrechtenactivist te zijn geweest. Hoeveel onschuldige mensen heeft hij, te goeder trouw, van het leven beroofd? Evan is als moordmachine gebruikt. Gelukkig is het Orphan-project inmiddels ontmanteld. Toch vertrouwt Evan niemand meer. Bovendien heeft hij iets goed te maken. Als de Nowhere Man probeert hij recht te zetten wat scheef is gegaan.


Het meisje dat het nummer van de Nowhere Man belt, heet Morena Aquilar. Wanhopig doet ze een beroep op hem. Na de dood van haar moeder zijn Morena en haar jongere zusje in handen van een vrouwenhandelaar gevallen. Morena kan geen kant op. De man, die nota bene politieman is, vergrijpt zich regelmatig aan Morena maar de laatste tijd gaat zijn interesse steeds meer naar haar jongere zusje uit. Morena heeft haar zusje tot nu toe uit handen van de verkrachter weten te houden maar ze weet dat het slechts een kwestie van tijd is voor de viezerik ook haar zusje zal verkrachten. Evan zorgt ervoor dat de politieman nooit meer iemand kwaad zal doen. Morena en haar zusje zijn vrij. Als wederdienst vraagt Evan enkel dat ze zijn nummer op een dag doorgeeft aan iemand die in levensgevaar verkeert.


Evans speciale telefoon gaat sneller dan verwacht over. Meestal duurt het wel even voor een nieuwe hulpvraag binnenkomt. Evan is op zijn hoede, zoals altijd, maar de vrouw die zijn hulp nodig heeft, lijkt oprecht in de knel te zitten. Katrin White heeft een enorme gokschuld en om haar tot betalen te dwingen, is haar vader Sam ontvoerd. Evan probeert te bemiddelen maar de situatie loopt volledig uit de hand. Voor het eerst in zijn leven heeft Evan de situatie niet onder controle. En dan gaat zijn telefoon opnieuw over. Ook de tweede beller is de wanhoop nabij. Evan is verbijsterd. Hij heeft Morena opgedragen het nummer aan slechts één iemand door te geven. Hoewel beide bellers beweren het nummer van Morena te hebben gekregen, kan dat niet kloppen. Een van de twee bellers is een bedrieger. Zijn Evans vijanden hem dan toch op het spoor gekomen? Maar… wie van de twee heeft oprecht hulp nodig en wie is erop uit hem om zeep te helpen?


Greg Hurwitz schrijft verhalen vol intriges en verrassende verhaalwendingen. De vijand is vaak machtig en niet meteen zichtbaar. Ook Orphan X voldoet aan deze beschrijving. Het verhaal zit vol vaart en is van begin tot eind spannend. Wie heeft het op Evan gemunt en welke beller is in werkelijkheid een oplichter? Wanneer een alleenstaande moeder, die als officier van justitie werkt, hem bovendien tegen wil en dank als kinderoppas inschakelt, zal Evan voor het eerst in zijn leven zijn reserves moeten laten varen. Kan hij zich staande houden in een wereld waarin hij niet langer onzichtbaar is? Ik heb het ijzersterk geschreven Orphan X in één ruk uitgelezen!


ISBN 9789400507388 | paperback | 389 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | september 2016
Vertaald door Erik de Vries

© Annemarie, 30 oktober 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

De NergensmanDe Nergensman
Gregg Hurwitz


Hoewel Evan Smoak een man van vlees en bloed is, heeft hij nooit echt bestaan. Zijn vroege jeugd bracht hij in de anonimiteit van een kindertehuis door. Het leven was hard voor de jonge Evan en zijn toekomst zag er weinig rooskleurig uit. Een onbekende met de naam Jack Johns bood hem een uitweg. Jack nam Evan onder zijn hoede en ontpopte zich tot een strenge maar rechtvaardige mentor. Hij leerde Evan vechten, pijn te negeren en zelfs te doden. Evan groeide uit tot een moordmachine met de naam “Orphan X”.


Hoewel Evan zonder aarzelen mensen doodde, voelde hij zich nooit schuldig. Het waren stuk voor stuk slechteriken. Toen Evan ontdekte dat hij bedrogen was en ook onschuldige mensen had gedood, stortte zijn wereld in. Hij vertikte het nog langer voor het zogenoemde Orphan-project te werken. Jack, die als een vader voor hem was, probeerde hem te helpen maar moest dat met de dood bekopen. Evan verloor niet alleen zijn enige vriend maar ook zijn identiteit. Sindsdien probeert hij zijn daden goed te maken door als “De Nergensman” onbekenden te helpen. Niemand weet wie hij is en waar hij zich bevindt, tot grote frustratie van de leiders van het Orphan-project. Zij willen de “verrader” in hun midden maar al te graag uitschakelen. Voorgoed.


De Nergensman is enkel via een speciaal, uiterst beveiligd telefoonnummer te bereiken. Wie door Evan gered is, wordt door hem verzocht het nummer eenmalig aan iemand anders die dringend hulp nodig heeft door te geven. In de tussentijd wacht Evan geduldig tot zijn telefoon begint te trillen. Zijn hele leven draait om deze reddingsmissies. Een privéleven heeft hij niet. Evan leeft grotendeels in de schaduw. Ook op liefdesgebied kan hij niemand in zijn leven toelaten, ook al is er iemand die hij bijzonder graag mag. Evan mag niet liefhebben, dat is te gevaarlijk. Er zijn immers nog altijd Orphans naar hem op zoek.


Wanneer Evan een telefoontje van de wanhopige Anna Rezian ontvangt, komt hij meteen in actie. Het nog maar vijftienjarige meisje is benaderd door Addison, een tienerjongen die meisjes ronselt voor mensenhandelaars. Anna is ten einde raad want Addison heeft gedreigd haar familie kwaad te doen als ze niet meewerkt. Wanneer een onbekende haar het telefoonnummer van De Nergensman geeft grijpt ze haar kans, waarna Evan met Addison en zijn opdrachtgever afrekent. Tot zijn grote schrik is hij echter te laat in actie gekomen. Evan vindt papieren waarop staat dat een ander jong meisje, de zeventienjarige Alison Siegler, in een zeecontainer onderweg is naar haar nieuwe “eigenaar”. Hij moet haar redden, hoe dan ook.


Geschokt door de papieren die hij heeft gevonden, laat Evan zijn concentratie een moment verflauwen. Het wordt hem bijna fataal. Onbekenden vallen hem aan en steken een naald in zijn hals. Wanneer hij weer bij kennis komt, bevindt hij zich een in luxueus ingericht maar vergrendeld vertrek. Wanneer hij uit het raam kijkt, ziet hij dat hij zich in een zwaarbewaakte vallei bevindt. Een ijskoude vallei. Waar is hij en wie heeft hem gevangengenomen? Evan maakt zich nauwelijks zorgen om wat hem te wachten staat. Hij denkt alleen maar aan Alison Siegler, die nog altijd in de zeecontainer zit. Als Evan niet op tijd ontsnapt, staat Alison een vreselijk lot te wachten.


Hoewel de vijand in De Nergensman - in tegenstelling tot die in de meeste van de boeken van Gregg Hurwitz - niet onzichtbaar is, is deze wel bijzonder mysterieus. Wie is Evans steenrijke ontvoerder? Wanhopig probeert Evan de wijze lessen van Jack toe te passen. Hij is nog altijd vastbesloten Alison te redden, ook al lijkt ontsnappen onmogelijk. En dan trilt zijn telefoon opnieuw. Evan begrijpt niet hoe de knul die hem belt aan zijn nummer komt maar de wanhoop in zijn stem is bijna tastbaar. Hoe moet Evan twee jongen mensen redden terwijl hij zelf hopeloos in de val zit?


Wie graag lang met een boek doet kan maar beter voor een andere thriller kiezen want wie eenmaal in De Nergensman begint, zal niet meer willen stoppen met lezen. Dat het verhaal vergezocht is, maakt niet uit. Gregg Hurwitz weet alles bijzonder goed te onderbouwen waardoor je als lezer het gevoel hebt je in een nieuwe wereld te begeven. Een wereld vol mensen en methoden die misschien, net buiten je bereik, toch echt bestaan. Het personage Evan Smoak is briljant gekozen. Hij is een contradictie. Een moordenaar met een hart. Hoewel hij zonder aarzelen doodt, lukt het me maar niet hem te verafschuwen. Ik heb genoten van dit spannende verhaal en ik verheug me op een volgend deel. Ik wil beslist nog geen afscheid van de intrigerende Evan nemen.


ISBN 9789400508682  | paperback | 352 pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | mei 2017
Vertaald door Martin Jansen in de Wal

© Annemarie, 31 mei 2017

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

 

Winactie

De uitgever heeft een leuke winactie aan dit boek verbonden. Doe jij ook mee? Dit moet je doen:

Je kruipt voor één dagje in de huid van Evan Smoak, inclusief een geheime missie! Wat is jouw unieke codenaam? Geef dit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan A.W. Bruna Uitgevers door, inclusief een uitleg en maak kans op een exemplaar van De Nergensman!

Hier staat meer informatie over de winactie: https://www.awbruna.nl/blogtour-met-de-nergensman-gregg-hurwitz

Mijn codenaam is “De Opruimster”. Een dag lang maak ik korte metten al het mogelijke “vuil” dat jouw leven beheerst. Zit je ergens mee, valt iemand je lastig of is het een bende in huis? De Opruimster komt in actie!

Jij bent de volgendeJij bent de volgende
Gregg Hurwitz
 
Het leven in een pleeghuis is zwaar, erg zwaar. De vierjarige Mike, achter gelaten door zijn vader, die hij nooit meer terug zou zien, staat dagen, weken zelfs op de uitkijk, maar er komt niemand om hem te halen. Mike Doe werd hij, en als Shep er niet was geweest, had hij het waarschijnlijk nooit gered. Dat is misschien wel wederzijds, in ieder geval zullen de twee jongens altijd een band hebben. Ook als Mike zich op weet te werken tot projectontwikkelaar en gelukkig is met zijn gezinnetje, terwijl Shep een crimineel is geworden, gespecialiseerd in kluizen kraken.
 

Als het verhaal begint is Mike Doe bijna vergeten. Hij is nu Mike Wingate, getrouwd met de mooie Annabel. Samen hebben ze een dochter, Katherine, op wie ze beiden dol zijn. Dat Mike erg beschermend is en zelfs nu Kat al acht is nog een babyfoon op haar kamer heeft staan, heeft natuurlijk te maken met zijn verleden. Want hij is nooit vergeten hoe zijn vader hem afzette bij de speelplaats bij het pleeghuis en wegreed. Hij is het de man altijd kwalijk blijven nemen.
Maar nu wil hij het verleden achter zich laten en dat lijkt te lukken: zijn eerste belangrijke bouwproject zal worden opgeleverd. Tot zijn ellende ontdekt hij dat hij niet goed heeft opgelet: de huizen die milieuvriendelijk zouden moeten zijn, blijken – onzichtbaar, maar toch – voorzien van pvc-rioolbuizen, slecht voor het milieu, omdat ze poreus zijn. Omdat het vervangen voor zoveel betrokkenen grote consequenties zal hebben, laat hij het voorlopig maar zo. Met het voornemen om er later nog iets aan te gaan doen.
 

En dan wordt hij bedreigd. Niet alleen hijzelf, ook zijn vrouw en dochter zijn plotseling niet veilig meer. Hij neemt aan dat het iets met de fraude in zijn project te maken heeft, maar het is iets heel anders. De bedreiging komt uit een ver verleden, en niet eens dat van hemzelf. Hij begrijpt er niets van, maar moet zichzelf en zijn gezin beschermen tegen nietsontziende mannen, die blijkbaar een machtige achterban hebben. Maar Mike is ook niet alleen: hij roept de hulp in van Shep en van zijn vriend, privé-detective Hank.
Wat ze ontdekken, tart iedere verbeelding. Niemand kan hij vertrouwen, en hij moet beslissingen nemen die tegen zijn natuur in gaan. Het lukt hen niet altijd de vijand voor te blijven, vooral niet als er een derde in het spel blijkt te zijn.
 

Het is een verhaal geworden over normale mensen, die te maken krijgen met geheimen uit een vergeten verleden, dat ook het verleden van Amerika is. Er zijn dingen die onderzocht moeten worden, er zijn spannende achtervolgingen en nipte ontsnappingen. En ingenieuze plannen, waarvan de uitvoering twijfelachtig is.
Het verhaal komt langzaam op gang maar versnelt dan, tot het in een sneltreinvaart tot de ontknoping leidt, en dan ben je bijna aan het einde van het boek. Er moeten alleen nog wat dingen afgerond worden. De lezer kan er weer goed voor gaan zitten en de tenen ontspannen. Superspannende ontspannende thriller, zoals Gregg Hurwitz die zo goed kan schrijven.


ISBN 9789400501782 | paperback | 352 pagina's| Uitgeverij Bruna | juni 2015
Vertaald uit het Engels door Joost van der Meer

© Marjo, 29 augustus 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

altDan sterft ze
Gregg Hurwitz


Het verhaal lijkt te spelen in de filmwereld, de hoofdfiguur, Patrick Davis, is scenarioschrijver. Tenminste: hij wil dat graag en heeft eindelijk succes gehad met een verhaal. Maar op de filmset liep alles mis, wegens bonje met de hoofdrolspeler wordt hij er uit gezet. En dan niet alleen: hij krijgt een proces  aan zijn broek omdat hij de man geslagen zou hebben, die nu eerst moet herstellen voor hij weer kan spelen. Dat het allemaal anders is gegaan, geloof alleen de directe omgeving van Patrick. Toch botert het ook niet meer met zijn vrouw Ariana. Ze gelooft hem wel, maar blijkbaar beviel haar zijn houding tijdens de periode van het succes niet zo. Zij is vreemd gegaan, en dat weegt bij hen allebei zwaar.
Patrick zit diep in de problemen, en vindt alleen zijn werk nog een beetje afleiding: les geven aan beginnende scenarioschrijvers. Het kan nog erger: hij vindt diverse dvd’s, waarop hij zelf gefilmd blijkt: iemand bedreigt hem, en geeft opdrachten. Heel vreemd is het als blijkt dat die opdrachten goede daden zijn! Maar toch wringt er iets, en als Ariana bedreigd wordt, komt het verhaal in een stroomversnelling. Als er een keerpunt wordt bereikt, moet Patrick voor zijn bestaan vechten.
Heeft het te maken met de benadeelde acteur?


Ondanks dat het me van alle kanten aangeraden werd, had ik toch heel sterk de neiging om het boek niet uit te lezen. Dat filmwereldje staat me niet aan (al die verwijzingen naar bestaande films, daar heb ik niets mee), en het leek helemaal niet zo spannende plot als men aangaf. Maar ik moest nog even volhouden werd gezegd.
En dan, rond pagina 70 werd ook ik gegrepen en kon ik het boek niet meer wegleggen. Tot in de kleinste uurtjes stortte ik me met Patrick mee in duizelingwekkende situaties, en vroeg ik me af wat er in vredesnaam achter kon zitten.
Hoe jammer blijkt dan dat die ontknoping te vergezocht is. Toen er eenmaal enige uitleg volgde had ik opnieuw de neiging om het maar weg te leggen. Maar goed, ik was nu al zover. En las ik niet het volgende:


‘Vanavond zal alles je duidelijk worden.’
Stel dat ik nee zeg?
‘Dan zul je het nooit weten.’


Dat gold voor Patrick, en ook wel een beetje voor mij. Maar de trage inzet en de ingewikkelde ongeloofwaardige ontknoping, jammer dus. Maar: ik vond Sally wel een leuk typetje…


ISBN 9789022997543 | paperback |344 pagina’s  | A.W. Bruna Uitgevers | augustus 2011
Vertaald door Jan Smit

© Marjo, 8 januari 2012 

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Dan sterft zeDan sterft ze
Gregg Hurwitz


Patrick Davis is betrokken bij een filmproductie waar hij het script voor heeft geschreven. Na jaren ploeteren lijkt hij nu door te gaan breken als scriptschrijver. Keith Conner, een wereldberoemde acteur, speelt de hoofdrol dus alles wijst erop dat deze film een kaskraker gaat worden. Dan beginnen dingen verkeerd te gaan. Keith Connor gedraagt zich als een zelfingenomen kwal en het botert niet tussen hem en Patrick. Wanneer Keith struikelt en zijn gezicht verwondt zegt hij dat Patrick hem heeft geslagen. Patrick wordt ontslagen en krijgt bovendien een vette claim aan zijn broek. Het gehavende gezicht van Keith moet immers eerst herstellen voordat het filmen hervat kan worden en uitstel kost de maatschappij vele dollars.  Dollars die nu verhaalt gaan worden op Patrick.Thuis loopt het ook niet lekker en zijn huwelijk dreigt te gaan sneuvelen. Zijn vrouw Ariana is tijdens zijn afwezigheid vreemdgegaan. En ook nog uitgerekend met zijn kwal van een buurman. Het zit Patrick niet mee.


Op weer een uitzichtloze ochtend gaat Patrick naar buiten om de ochtendkrant te pakken. In de dichtgevouwen krant vindt hij een dvd. Wanneer hij de dvd afspeelt ziet hij tot zijn verbazing dat hij zelf het onderwerp is. Iemand heeft van buitenaf zijn badkamer gefilmd terwijl hij zich daar bevond. Er volgen nog twee dvd’s en de mysterieuze filmer wordt steeds brutaler. Dit is echter nog maar het begin. Er komen e-mailberichten met opdrachten. Patricks nieuwsgierigheid neemt de overhand en hij voert de instructies uit. Hij komt erachter dat hij andere mensen helpt en het tij lijkt ook voor hem te keren. Hij negeert de alarmbelletjes in zijn hoofd en de bezorgdheid van Ariana. Want waarom moet hij de opdrachten uitvoeren? Hij fungeert nu als tussenpersoon in situaties waarin helemaal geen derde nodig is. Patrick wordt gebruikt als speelbal. Hij had moeten stoppen toen het nog kon. Dat beseft hij zich pas op het moment dat hij over het lijk van Keith Conner gebogen staat. Met het moordwapen in zijn hand.


Dit boek is spannend tot de laatste bladzijde. In een razendsnel tempo voltrekt het verhaal zich en de lezer zal zich geen moment vervelen. Regelmatig zat ik met ingehouden adem te lezen. Wie op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats is kan tot de ideale zondebok gemaakt worden. Patrick Davis heeft deze pech. Ook gaat het boek over de kracht van het huwelijk. Patrick en Ariana moeten noodgedwongen samenwerken om de situatie het hoofd te bieden. En dat middenin een huwelijkscrisis. Is dit het definitieve einde van hun relatie of juist niet?


Gregg Hurwitz heeft er een fan bij. Wat heb ik genoten van deze spannende thriller. De filmrechten van het boek zijn al verkocht dus ik sla de popcorn vast in!


ISBN 9789022997543 paperback 344 pagina’s  |A.W. Bruna Uitgevers | augustus 2011
Vertaald door Jan Smit

© Annemarie, 12 augustus 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER


De misdaadschrijverDe misdaadschrijver
Gregg Hurwitz


Je wordt wakker uit en bevindt je in een nachtmerrie. Des te erger als je zelf voor je werk ook zulke verhalen verzint!  
Dit overkomt Andrew Danner, een succesvolle thrillerschrijver. Hij blijkt niet alleen geopereerd te zijn aan een hersentumor, hij is ook ogenschijnlijk degene die zijn ex-vriendin heeft vermoord. Hij werd immers, bebloed en met het mes in zijn handen aangetroffen bij haar lijk. Drew kan zich er niets van herinneren, niet van een moord, maar ook niet hoe hij daar verzeild raakte. De officier van justitie gelooft niets van die amnesie, maar hij wordt toch vrijgesproken.

Wat is er gebeurd in die nacht? Heeft hij tijdens een aanval veroorzaakt door de tumor, misschien toch zijn ex vermoord? Natuurlijk gaat hij zelf op zoek naar de werkelijke moordenaar, met hulp van mensen die eerder zijn vragen beantwoorden als hij een bepaalde plot aan het uitwerken was. Als er opnieuw een vrouw vermoord wordt, en de politie hem er van verdenkt, neemt de spanning toe. 

Drew schrijft zijn verhaal op, het lijkt een vermenging van een verhaal in een verhaal met het eigenlijke misdaadverhaal.  ‘Glijdt hij als hoofdpersoon in zijn eigen moordverhaal’ stelt een recensie. Verwarrend zou je denken, maar dat is het niet. Toch niet zoals Gregg Hurwitz het misschien bedoeld heeft. Drew had net zo goed een ander beroep kunnen hebben, al  heeft het natuurlijk wel linken met de plot. Wat in ieder geval wel goed is zijn de dialogen in het boek. Als Drew gesprekken voert met een jong crimineeltje, of met een van diens leidsters, komen die heel geloofwaardig over, terwijl de situaties niet altijd even makkelijk zijn.
Meeslepend en boeiend verhaal. O ja, en spannend ook nog!


ISBN 9789022993514   | paperback |262 pagina's | Bruna | april 2008
Vertaald uit het Engels door Jan Smit

© Marjo, 23 mei  2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven