Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Jordo Llobregat

Het geheim van VesaliusHet geheim van Vesalius
Jordo Llobregat

Het is 1888. Op het moment dat in Barcelona de Wereldtentoonstelling zal worden gehouden worden er in de stad een aantal dode meisjes gevonden. Men probeert deze moorden uit de publiciteit te houden. Nu er zoveel hoogwaardigheidsbekleders naar de stad zullen komen, kan men geen negatieve pers gebruiken.
Maar journalisten azen altijd op groot nieuws. Een van hen is Bernat Fleixa. Hij heeft een tip gekregen over de moorden en is bezig met een onderzoek in een sloppenwijk. Tezelfdertijd komt Daniel Amat terug uit Engeland, nadat hij een telegram heeft gekregen dat zijn vader overleden is. Dat hij met zijn vertrek een veelbelovende carrière op het spel zet weet hij dan nog niet. Hij is immers van plan zijn vader de begrafenis te geven waar hij recht op heeft en dan weer te vertrekken naar Engeland. Maar zijn de geruchten misschien waar? Is zijn vader vermoord? Waar was hij dan mee bezig?

De wegen van Daniel en Bernat zullen zich kruisen, en al snel raakt een derde persoon er bij betrokken: Pau Gilbert, een jonge veelbelovende student medicijnen. Daniels vader was zijn mentor. Deze drie personen leven alle drie met hun eigen geheimen, die hen tegelijk tot last zijn als kunnen helpen. Wat hebben de vermoorde meisjes te maken met Daniels vader? En wat is dat voor boek waar verschillende mensen naar op zoek lijken te zijn? Het is een geheim boek van Versalius.
 
En wat is het verband met de wereldtentoonstelling? Daar treffen we Castellau Adell die de opening met graagte tegemoet ziet, omdat het hem roem en rijkdom zal verschaffen.
Natuurlijk verloopt hun speurtocht niet zonder slag of stoot, en de amoureuze verwikkelingen geven het verhaal een extra laagje mee. Maar de hoofdmoot is toch het gruwelijke verhaal over een moordenaar met megalomane plannen, die nietsontziend te werk gaat.
Het verhaal is gruwelijk spannend, omdat het er sterk op lijkt dat onze drie hoofdpersonen het niet zullen overleven.

Een historische thriller, zoals Zafon die schrijft: akelige achterafstraatjes, complete achterbuurten waar je als achtenswaardig burger niet veilig bent, smerige riolen. Corrupte praktijken, omkoperij, gekonkel en bedriegerijen. Maar ook rijke burgers, die het leven van hun bedienden niet als waardevol zien en een actieve geneeskundige universiteit waar vrouwen ten strengste geweerd worden. 
Je zou het niet zeggen, maar een verhaal als dit, waarbij ieder hoofdstuk met een cliffhanger noopt tot doorlezen, is volop genieten! Het smaakt naar meer...

Jordi Llobregat (Valencia, 1971) debuteert met Het geheim van Vesalius en putte zijn inspiratie onder andere uit het verhaal van zijn overgrootvader, die eigenaar was van de smederij waar de lantaarns van de Paseo de Gracia in Barcelona werden gemaakt. Zijn fascinatie voor de transformatie van de stad Barcelona bracht hem tot het schrijven van zijn debuut. 

ISBN 9789048826032 | paperback| 448 pagina's | Uitgeverij Meridiaan| november 2015

© Marjo, 28 december 2015
 
Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven