Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Jayne Ann Krentz

De reddingDe redding
Jayne Ann Krentz


Na dertien jaar keert Lucy Sheridan terug naar het stadje Summer River. Ze was zestien jaar oud toen ze voor het laatst bij haar tante Sara logeerde. Destijds werd ze in allerijl terug naar huis gestuurd waar haar ouders haar als haviken in de gaten hielden. Had het soms te maken met het feest waar Lucy toen voor was uitgenodigd? Ze weet nog dat de drie jaar oudere Mason Fletcher haar destijds bij het feest ophaalde en zonder pardon terug naar haar tante bracht.


Onlangs is Sara overleden. Samen met haar beste vriendin Mary Colfax kwam ze door een eenzijdig auto-ongeluk om het leven. Lucy had een hechte band met haar tante. Ze mocht weliswaar nooit meer in Summer River komen logeren maar ze zagen elkaar regelmatig. Sara heeft Lucy haar huis nagelaten. Het staat op een riante lap grond die ook bij de erfenis inbegrepen is. Lucy, die als  forensisch genealoog werkt en nabestaanden opspoort, is nu zelf erfgename. De verkoop van het huis en de grond zal haar een flinke som geld opleveren. Er is echter meer. Sara was op haar beurt ook erfgename. Mary heeft haar een groot aandelenpakket nagelaten. Omdat Sara en Mary gelijktijdig zijn overleden, zijn ook de aandelen voor Lucy.


Summer River is geen grote stad en het nieuws heeft zich als een lopend vuurtje verspreid. Iedereen weet dat Lucy de aandelen van Mary heeft geërfd. Mary had een meerderheidsbelang in het familiebedrijf van de familie Colfax. Het bedrijf staat op het punt een belangrijke fusie aan te gaan. Lucy kan haar aandelen maar beter zo snel mogelijk verkopen om te voorkomen dat ze in een wespennest verzeild raakt. Ze zal dan een steenrijke vrouw worden.


Mason bleek dertien jaar geleden een echte beschermengel te zijn geweest. Iemand had hem ingefluisterd dat Tristan Brinker, een zeer onbetrouwbaar sujet, het tijdens het feest op Lucy had voorzien. Als Mason haar niet bij het feest weggesleept had, zou Tristan haar hebben gedrogeerd en verkracht. Bovendien zou hij de verkrachting op video hebben opgenomen. Nu Mason haar, kort na hun weerzien, eindelijk de waarheid heeft verteld, is Lucy hem dankbaar. Als hij haar niet had gered, was ze ernstig getraumatiseerd geraakt. Tristan zelf is kort na het feest spoorloos verdwenen. Iedereen in het stadje denkt dat hij bij een gevaarlijke drugsdeal om het leven is gekomen. Zijn lichaam is nooit gevonden.


Mason is niet alleen uitgegroeid tot een aantrekkelijk man, hij heeft ook twee rechterhanden. Lucy vraagt hem om hulp. Tante Sara blijkt haar geliefde open haard met een tegelwand afgesloten te hebben. De klus is slordig gedaan, de tegeltjes zitten schots en scheef. Mason wil haar maar al te graag helpen. De tegels laten zich eenvoudig verwijderen en leggen een schokkende verrassing bloot. In de oude open haard ligt een lijkzak met botten. Lucy’s lieve tante Sara heeft Tristan Brinker vermoord en zijn lijk in haar open haard verborgen.


Lucy besluit nog even in het stadje te blijven en de aandelen nog niet te verkopen. Het is moeilijk te geloven dat haar zachtmoedige tante iemand heeft vermoord. Ze moet het voor Lucy hebben gedaan. Nu de waarheid aan het licht is gekomen, heeft Lucy het gevoel dat er meer aan de hand is. Summer River heeft haar lieflijke uitstraling verloren. Was het auto-ongeluk wel een ongeluk? Niemand wist immers dat Mary haar aandelen aan Sara zou nalaten. Was het soms de bedoeling dat het aandelenpakket door het ongeluk bij iemand anders terecht zou komen? Voor een aantal familieleden van Mary is het erg belangrijk dat de fusie doorgaat. Loopt Lucy nu soms ook gevaar? Gelukkig kan ze ook nu op hulp van haar beschermengel rekenen.


De in Seattle woonachtige Jayne Ann Krentz heeft al meer dan 50 bestsellers geschreven. Haar jarenlange ervaring komt in De redding duidelijk naar voren. Het soepel geschreven verhaal zit vol spannende gebeurtenissen maar toch overheerst er een haast gemoedelijke sfeer. Het verhaal is wat aan de tuttige kant en kent een hoog zwijmelgehalte. Verwacht geen ijzersterke vertelling. De seksuele aantrekkingskracht tussen Lucy en Mason neemt een grote rol in het verhaal in. Ze hebben allebei slechte ervaringen met relaties. Zullen ze uiteindelijk in elkaars armen belanden? De redding is een fijne thriller voor lezers die wél van spanning en liefdesperikelen houden maar níet van al te gruwelijke verhalen.


ISBN 9789022574317  | paperback| 352 pagina's| Boekerij | januari 2016
Vertaald door Iris Bol en Marcel Rouwé

© Annemarie, 22 januari 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven