Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Marly van Otterloo

NadorstNadorst
Marly van Otterloo


Het begint allemaal vrij rustig. Liset Bloem geeft al zo’n tien jaar de cursus alcohol en verkeer. Die is bedoeld voor mensen die zijn gepakt met een slok op achter het stuur. Ze is er best goed in denkt ze, maar de nieuwe groep stelt haar wel voor uitdagingen.


Acht cursisten heeft ze, vijf mannen, drie vrouwen. Maar de eerste lesdag begint al met een verrassing. Een van de cursisten komt het lokaal in, kijkt rond en vertrekt hals over kop weer! Ze zien hem niet meer terug.
De volgende verrassing is als ze ‘s avonds bezoek krijgt van de politie, die alles wil weten wat er gebeurd is die dag. Ze willen niet vertellen wie, maar een van de cursisten is om het leven gekomen. En blijkbaar niet op normale wijze.


De cursus bestaat uit een hele lesdag, met daarna twee dagdelen verspreid over een paar weken, met als afronding privégesprekken.
Niet alleen hebben de deelnemers allemaal een andere instelling, een ander leven en is niet iedereen even gemotiveerd, er blijken onderlinge verbanden te bestaan. En na die eerste dag neemt dat nog toe.

Liset heeft zelf ook problemen thuis, waar ze eigenlijk niets over wil zeggen. Maar geheimen zijn er om onthuld te worden, dat blijkt al snel.
Natuurlijk wil ze graag weten wat er gebeurd is, wie het slachtoffer is en waarom. Heeft de politie ook haar als verdachte op het oog?
Wat is hier gaande?
Dat willen wij als lezer natuurlijk ook weten!


Het boek bestaat uit twee gedeelten: in het heden gaat het over de misdaad, en het onderzoek daarnaar. Het verhaal over wat er aan vooraf ging krijgen we ook voorgeschoteld, aan de hand van de individuele personages.
Zo vallen langzaam de draadjes samen, met op het einde nog een bijzondere ontknoping!

Marly van Otterloo (Den Haag, 1953) werkte als organisatie-adviseur/trainer en creatief therapeut, maar het schrijven bleek het schot in de roos. Na verschillende artikelen in kranten en tijdschriften, verschenen een reeks kinderboeken, diverse scenario’s en drie romans.
‘Nadorst‘ valt in het genre Cosy crime, dat staat voor misdaad met een knipoog, waarbij spanning niet het belangrijkste is.

ISBN 9789461098122 | Paperback | 300 pagina's | Uitgeverij de Crime Compagnie | januari 2024

© Marjo, 23 februari 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven