Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Liv Constatine

De laatste getuigeDe laatste getuige
Liv Constantine


Op de dag dat haar moeder begraven wordt, ziet Kate haar beste vriendin Blaire weer terug. Na een akelige ruzie hebben ze elkaar jaren niet gezien, maar desondanks vallen ze elkaar in de armen.
De moeder van Kate, Lily, is vermoord, dader tot op heden onbekend, de politie is nog bezig met het onderzoek. Als Kate vervelende sms’jes krijgt, wordt er bewaking op het huis gezet.


‘Wat een prachtige dag voor een begrafenis. Ik heb genoten toen ik naar je keek terwijl ze je moeder in de aarde lieten zakken. (-) Je denkt dat dat je nu verdrietig bent… Wacht maar. Tegen de tijd dat ik klaar met je ben, zou je willen dat jij vandaag werd begraven.’


Het leven was zo mooi voor Kate. Ze is een succesvol arts, woont in een prachtig huis en heeft geen geldzorgen. Ze is gelukkig getrouwd met Simon, met wie ze een dochtertje heeft. Annabelle is vijf, en beseft nog niet dat ze haar geliefde oma niet meer zal zien.
Natuurlijk is de wrede moord op haar moeder een schok, maar het blijft daar niet bij. Haar leven verwordt tot een nachtmerrie en maakt haar een wrak. Ze slikt te veel valium om maar rustig te blijven, maar ze lijkt wel paranoïde te worden. Ze beschuldigt iedereen, omdat het steeds duidelijker wordt dat de bedreigingen van iemand uit haar omgeving moeten komen. De politie tast in het duister.


Wie heeft het op haar voorzien? Die collega van haar man, die duidelijk een oogje heeft op Simon?
Simon zelf? Het kindermeisje? Kate vertrouwt niemand meer.
Het verhaal speelt in het milieu van rijkelui, geld speelt geen rol. Of juist wel? Want misschien gaat het toch niet zo goed met de zaken van Simon?


Intussen is Blaire haar steun en toeverlaat, en aangezien die detectives schrijft, samen met haar man, die overigens niet aanwezig is, denkt zij dat ze de politie wel kan helpen.


Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Kate en Blaire, en komt vooral in de eerste helft nauwelijks boven een damesromannetje uit. Pas als we als lezer een vermoeden beginnen te krijgen wordt het meer een thriller. Het is een prima verhaal om mee te ontspannen maar wie diepte of een interessante achtergrond wil kan dit boek beter links laten liggen.


Liv Constantine is het pseudoniem voor een tweetal auteurs, te weten Lynne en Valerie Constantine. De twee zijn samen én ieder voor zich, zeer succesvol. Hun gezamenlijke debuutthriller The last mrs. Parrish ontving meerdere aanbevelingen en nominaties en werd bewerkt voor televisie.


ISBN 9789402702729 | Paperback | 352 pagina's | Uitgeverij House of the Books | mei 2019
Vertaald uit het Engels door Jolanda te Lindert

© Marjo, 11 augustus 2019

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Het perfecte leven van mevrouw ParrishHet perfecte leven van mevrouw Parrish
Liv Constantine


Als je voor een dubbeltje geboren bent word je nooit een kwartje’ is het spreekwoord. Maar de zesentwintigjarige Amber Patterson is niet van plan zich daarbij neer te leggen. Ook niet als ze al een mislukte poging achter de rug heeft. Wat zij wil is de hoofdprijs: geld, macht en glamour. En Daphne Parrish heeft dat allemaal.


Op slinkse wijze weet Amber de wereld van Daphne binnen te dringen, ze speelt haar rol met verve, en het hele gezin trapt er in. Daphne overtuigt ze met haar verhaal over een zus die overleden is aan de taaislijmziekte, net als de zus van Daphne, die een fonds heeft opgericht om gelden te werven voor onderzoek. De oudste dochter leest graag, en is een zachtmoedig kind. Zij accepteert Amber al snel. De jongste dochter kost wat meer moeite, Bella is een jaloers, veeleisend kind. Maar ook dat lukt. En dan blijft Jackson, de echtgenoot nog over, de man op wie Amber het eigenlijk gemunt heeft. Zij wil namelijk het perfecte leven van Daphne overnemen, inclusief Jackson.


‘Ze wilde ergens bij horen, wilde dat mensen naar haar op zouden kijken en op dezelfde manier bij haar in het gevlei probeerden te komen als ze dat bij Daphne deden. Ze was het zat om het meisje te zijn waar niemand op lette en niemand iets om gaf.'


De wereld van de Parrishes is inderdaad een overdaad aan luxe. En daarin binnendringen lijkt Amber nauwelijks moeite te kosten. Ze weet zelfs het sporadische foutje weer te herstellen.
Maar dit was deel één.


Het chicklit-achtige verhaal dat bijna pijn doet aan je ogen vanwege alle goud wat daar blinkt, verandert als in het tweede deel Daphne zelf aan het woord is. Pas dan wordt het verhaal een echte thriller, met een derde deel als apotheose, waarin opnieuw Amber haar verhaal vertelt.


Heb je na dat eerste toch wat saaie deel het boek nog niet weggelegd dan staat je nog wat te wachten! Als je het geheel bekijkt is deze psychologische thriller zeker origineel te noemen. Misschien had het eerste deel wat minder lang uitgesponnen kunnen worden. Het enige intrigerende in dat deel is de vraag wat Amber precies beweegt, en wat er in dat verleden waar naar gehint wordt, gebeurd is. Wat je ook op het verkeerde been zet is de omslag. Die past perfect bij deel een - chicklit - maar niet bij het geheel.
Dit boek is het debuut van twee Amerikaanse zussen, die zich Liv Constantine noemen.


ISBN 9789402700954 | paperback | 416 pagina's | Harper Collins | april 2018
Vertaald uit het Engels door Theo Horsten

© Marjo, 16 juli 2018

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven