Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Lisa Jackson


De zevende doodzondeDe zevende doodzonde
Lisa Jackson


De moeder van Abby heeft zelfmoord gepleegd door uit het raam van een inrichting voor geestelijk gestoorden te springen. Het was de dag van haar verjaardag en die van Abby, en net op het moment dat zij viel stapten Abby, haar zus en hun vader uit de auto.
Nu is het twintig jaar later, en het verleden is niet vergeten, maar wel op de achtergrond geschoven.
Maar dan gebeuren al allerlei dingen waardoor Abby zich af begint te vragen of haar moeder wel zelfmoord gepleegd heeft!


Er worden mensen dood gevonden, die in een bepaalde situatie zijn geplaatst, twee aan twee. Het betreft steeds een man en een vrouw, en inspecteur Reuben Montoya heeft er moeite mee welke connectie de slachtoffer met elkaar hebben.
Al zes mensen hebben de dood gevonden als er iets tot hem begint door te dringen, en dan is het bijna te laat..


Montoya en Abby leren elkaar tijdens het onderzoek kennen, omdat Luke, haar ex, een van de eerste slachtoffers is.  Abby woont alleen, nogal afgelegen, en denkt dat het blaffen van de hond en het blazen van de kat gewoon komt door de aanwezigheid van dieren buiten. Ook negeert ze het unheimische gevoel, al volgt ze maar wel Montoya’s advies op, er moet een alarm komen.


De lezer weet al eerder dat er verband is met het voorval van twintig jaar eerder. Maar het is niet simpel: Lisa Jackson zet de lezer verschillende keren op het verkeerde been, en komt met een heel verrassende ontknoping. Wat het verhaal erg spannend maakt is dat we de invalshoek van de moorden van twee kanten volgen: Abby onderzoekt de zaak op een eigen manier, vanwege haar persoonlijke betrokkenheid en de geesten uit het verleden moet ze weten wat er speelt.
Het verhaal zit erg goed in elkaar, dingen die je afgedaan had als niet belangrijk blijken cruciaal te zijn! Met daarbij gevoegd een romantisch tintje, en we hebben hier opnieuw een dijk van een thriller.


ISBN  9789044333763 |paperback|432 pagina's |uitgeverij the House of Books| augustus 2011
Vertaald uit het Engels door Karina Zegers de Beijl

© Marjo, 5 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Vertel meVertel me
Lisa Jackson


In een blokhut verblijven de zestienjarige Amity, haar jongere broer en zus met hun moeder, om wat bij te komen. Dat verblijf eindigt met de dood van Amity, een invalide zus en een moeder die veroordeeld wordt tot twintig jaar gevangenisstraf omdat alle bewijzen in haar richting wijzen. Zij zegt dat er een onbekende was, ze zag in het donker alleen een tatoeage op de arm, maar die bewering wordt in twijfel getrokken als haar zoon, destijds acht jaar, in de rechtszaal verklaart: ‘mama had een pistool’.
Twintig jaar later, als Blondell O’Henry haar straf bijna heeft uitgezeten, trekt haar zoon de verklaring in! Hij heeft Jesus gevonden en moet zijn ziel opschonen.


Over deze misdaad wil journaliste Nikki Gilette een boek schrijven. Ze heeft al meerdere boeken met waargebeurde misdaadverhalen op haar naam staan, en haar oog is gevallen op deze zaak waar ze bovendien zelf enigszins bij betrokken was. Amity was haar vriendin. Een vriendin die in de steek gelaten werd in de nacht dat ze de dood vond. Amity had Nikki gevraagd te komen, ze had iets heel belangrijks te vertellen. Maar Nikki onder de duim van haar vader, rechter Gilette zag geen kans te komen. Wat heeft Amity haar willen vertellen?
Uit onderzoek bleek toen al dat ze zwanger was, misschien wilde ze opbiechten wie de vader was? Nikki zal het nooit weten.
Misschien ontdekt ze het nu, twintig jaar later, als het onderzoek opnieuw geopend wordt. Niet alleen Nikki probeert alle facetten van de zaak bij elkaar te verzamelen, ook haar verloofde, Pierce Reed, doet dat. Hij is politie-inspecteur, en heeft de opdracht gekregen te voorkomen dat Blondell vrij gelaten wordt. Natuurlijk - en dat is tot grote teleurstelling van Nikki, die blijft proberen - deelt Reed zijn bevindingen niet met haar.
Maar als het gevaarlijk wordt voor Nikki weet hij dan ook niet waar zij mee bezig is...


De verwikkelingen brengen duistere geheimen naar boven en er zijn mensen die dat absoluut niet willen. Waarom wordt Nikki in de gaten gehouden, zelfs met camera’s? Wie stalkt haar? Ze heeft haar handen al vol aan een nieuwe collega, die blijkbaar ook een boek wil schrijven over dit onderwerp, en dan is er ook nog haar moeder die bezig is een perfecte bruiloft te organiseren voor Nikki en Reed, en die haar lastig valt met vragen over tafelkleedjes.
Er is maar één ding dat Nikki wil: ze wil weten wie de moordenaar is van Amity. Als het Amity's moeder niet is, wie dan wel?


Het verhaal is behoorlijk ingewikkeld, maar zit zeer goed in elkaar. Het leest als een trein en is behoorlijk spannend. Veel personages waardoor je soms even terug moet bladeren om te zoeken wat die persoon ook al weer voor betekenis heeft, maar buiten dat is het een uitstekende thriller.


ISBN 9789044345797  |paperback|352 pagina's |uitgeverij The House of Crime |juli 2014
Vertaald uit het Engels door Anke ten Doesschate en Anne-Marie Vervelde

© Marjo, 1 september 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven