Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Randy Singer


altLaatste bekentenis
Randy Singer


Dat Jamie Brock als aanklager werkt, komt door haar traumatische verleden. Jaren geleden is haar moeder gedood door een inbreker. Haar vader raakte zwaar gewond. Jamie is nooit over deze gebeurtenis heen gekomen en zit vol wrok. Mensen die een misdrijf gepleegd hebben moeten hard gestraft worden, vindt ze. Ze gooit het nooit op een akkoordje in ruil voor een bekentenis. Jamie is een harde tante en bovendien een fel voorstander van de doodstraf.

De moordenaar van haar moeder, Antoine Marshall, is veroordeeld tot deze onomkeerbare straf. Zijn vonnis zal binnenkort voltrokken worden en Jamie kan niet wachten tot het achter de rug is. In haar ogen krijgt deze man wat hij verdient. Jamies broer Chris is wat milder gestemd. Hij is voorganger in de kerk en vindt vergiffenis een groot goed. De huidige advocaat van Antoine, Mace James, werkt zich uit de naad om de dood van zijn cliënt te voorkomen. Mace is tegen de doodstraf omdat dit vonnis niet teruggedraaid kan worden wanneer een dader toch onschuldig blijkt te zijn. En dat komt vaker voor dan gedacht. Jamie kan Mace uiteraard niet uitstaan. Aan de vorige advocaat van Antoine, de uiterst gladde Caleb Tate, heeft ze zelfs een grondige hekel. Hoe kan een man die moordenaars steunt zichzelf recht in de ogen kijken?

Jamie gaat niet erg positief door het leven. Ze laat zich leiden door haar wraakzucht en wanneer Caleb Tate in de problemen raakt, is ze vastbesloten hem te laten bloeden. Tate wordt verdacht van de moord op zijn vrouw maar pleit onschuldig te zijn. Jamie gelooft niet in zijn onschuld en ziet de zaak tegen Tate als een uitgelezen kans om wraak te nemen. Caleb Tate blijkt echter een geducht tegenstander. Hij zet bovendien het hele rechtssysteem op zijn kop door zijn mede-gevangen te beïnvloeden. Wanneer hij kans ziet om Jamie te strikken voor een vertrouwelijk onderonsje komt hij met schokkend nieuws over Jamies vader, haar grote held.

De hoofdpersoon in dit boek, Jamie Brock, staat positief tegenover de doodstraf. Daarnaast oordeelt ze hard en minachtend over andere mensen. Aangezien ik zelf een heel andere mening ben toegedaan, vond ik haar niet sympathiek en dat had invloed op mijn leesplezier. Hoewel het verhaal goed geschreven is met een net uitgewerkt plot, vlotte het lezen niet erg. De auteur slaagde er niet in mijn aandacht vast te houden. Het feit dat ik Jamie een vervelend persoon vond speelde hier zeker een rol in.

Niet iedereen in dit boek is voor de doodstraf. De meningen van de tegenstanders worden gelukkig goed gepresenteerd en zelfs Jamie moet uiteindelijk even slikken bij het feit dat de doodstraf wel erg definitief is. Laatste bekentenis is een nette juridische thriller en mensen die een wat hardere mening zijn toegedaan dan ik, zullen het zeker weten te waarderen.

ISBN 9789043511650 | Paperback | 384 pagina's | Uitgever Kok | juni 2012
Vertaald door Willem Keesmaat

© Annemarie, 21 juli 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven