Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Petra Hammesfahr

De zondaresDe zondares
Petra Hammesfahr

"Op een warme dag begin juli besloot Cora Bender dat ze dood wilde" Dat is de openingszin. Intrigerend.


Cora is 24 en getrouwd met de 27-jarige Gereon. Samen hebben ze een zoontje, maar die speelt nauwelijks een rol. Wel de ouders van Gereon, waar ze bij ingewoond hebben, en die blijkbaar Gereon altijd hebben laten doen wat zij wilden. Maar Cora heeft andere ideeën, en dat wordt haar niet in dank afgenomen. Ze zet evenwel door, en Gereon vindt ook dat allemaal best. Tot alles op een avond verandert: Gereon wil zijn vrouw eens seksueel verwennen, en Cora draait compleet door. Hoe dat komt, weet ze zelf niet, maar vanaf dat moment heeft ze nachtmerries, en wil ze liefst helemaal niet meer vrijen.  Maar dit houdt ze niet vol, en zo komt die warme dag begin juli er aan. Het jonge gezin gaat naar een meer waar Cora van plan is zich te verdrinken.


Alles loopt heel anders, als naast hen een viertal jongelui neerstrijkt. Cora's zoontje vraagt om een appel, en dat zal het laatste zijn wat ze voor hem doet, denkt ze, want daarna zal ze het water in gaan. Maar in plaats daarvan valt ze onverhoeds een van de mannen naast hen aan, en vermoordt hem.
De politie-inspecteur die belast is met het onderzoek zou het makkelijk moeten hebben, ze bekent immers alles. Maar hij wil een motief. En daar gaat het dan zo'n 350 pagina's over, want niets blijkt ingewikkelder dan dat. Gedurende het onderzoek ontdekt Cora de beerput die haar onbewuste verborgen
houdt.


Aanvankelijk vond ik Cora een nogal onsympathiek personage, maar als het raadsel tergend langzaam opgelost wordt, verander ik toch van gedachten. Ze is niet voor niets zoals ze is. En hoewel de interesse even verslapt, op zo'n driekwart van het boek, toen ik daar door heen was, wilde ik alleenmaar verder lezen. Conclusie: een beetje langdradig hier en daar, maar zeker spannend. Heel knap van de schrijfster hoe ze een ingewikkeld plot als deze langzaam,beetje voor beetje, oplost.


Isbn 90 445 0751 6 Paperback 414 pagina's | De Geus Spanning | mei 2005

Marjo, april 2009

Lees de reacties op het forum, klik hier

Recensies

Boven