Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Shelby Mahurin

De bloedrode sluier
Liefde overwint alles

 

Bij dit boek moet ik 2 dingen opmerken:
- In de eerste plaats ben ik geen fan van romantische fantasy en dat is exact het genre waar ik dit boek toe moet rekenen.
- In de tweede plaats speelt het verhaal zich in dezelfde wereld af als de Heks & Jager. Je zou het als een spin-off of een vervolg kunnen zien.

De eerdere boeken heb ik niet gelezen en hoewel dit verhaal op zichzelf staat, wordt er wel verwezen naar wat er in de eerdere boeken gebeurd is.


Het verhaal wordt geheel verteld vanuit het perspectief van Célie Tremblay die altijd gedaan heeft wat er van haar verwacht werd. Inmiddels heeft ze echter gebroken met de tradities en ze is de eerste vrouwelijke jager in Belterra.
Haar verloofde Jean Luc, kapitein van de jagers is, net als de anderen om haar heen, gechoqueerd door haar keuze. Ze is echter vastbesloten zich te bewijzen, ook als ze daarvoor veel weerstanden moet overwinnen.


Er worden verschillende magische wezens vermoord en tot op de laatste druppel leeggezogen. Célie gaat op zoek naar de dader en beland op Requiem, het eiland van de vampiers, waar ze kennismaakt met hun koning Michal.


Op dat moment kreeg ik wel een beetje het gevoel in een soort Bouquet-reeks verhaal beland te zijn. Célie blijkt ook nog contact te kunnen maken met de geestenwereld en op een gegeven moment komen we ook nog wat verwijzingen naar het werk van Shakespeare tegen. Of de gemiddelde lezer dit er ook uit zal halen, weet ik niet. Het doet me denken aan sommige verwijzingen naar de populaire cultuur in sommige kinderseries, die meer voor hun ouders dan voor de kinderen bedoeld lijken te zijn. E
en soort extra laagje, voor de mensen die net iets meer weten. Het feit dat het boek geheel vanuit een persoon wordt verteld, gaat op een gegeven moment wel een beetje tegenstaan. Het haalt voor mij toch wel een beetje de vaart uit het verhaal. Daarnaast vind ik het feit dat Michal Célie op een gegeven moment aan begint te spreken als ‘moppie’ niet echt bij z’n karakter passen. Hij mag dan wel wreed zijn, maar hij blijft een koning.


ISBN 978 94 027 1465 4 | Paperback | 556 pagina’s | HarperCollins | maart 2024
vertaald door Marjolein Meinderts

© Renate 28 april 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven