Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Carla de Jong


altSerpent
Carla de Jong


Ragna Ooms was een serpent. Dat zegt Birgitta, de hoofdinspecteur van politie die het onderzoek leiden moet, nadat ze zich verdiept heeft in de persoonlijkheid van het slachtoffer van een gifmoord.
Het begint er al mee dat Ragna de enige dochter is van televisie-icoon Raymond Ooms.
Een paar dagen voor Ragna vermoord werd en Birgitta de zaak kreeg, had ze een vervelende ervaring gehad met die man, met als resultaat dat hij zit haar nu met argusogen in de gaten houdt. En dan is er ook de persoonlijke verwikkeling: Birgitta's geliefde is een collega van Ragna!


Eigenlijk zou ze de zaak moeten overgeven aan een ander.
Maar ze wil graag deze puzzel oplossen. Ragna was een veelzijdig iemand, de taak om uit te zoeken uit welke periode van haar leven de moordenaar komt, is een heel karwei. Ragna heeft eerst televisiewerk gedaan, is stewardess geweest, om daarna een ict-bedrijf te beginnen. Maar dat was het allemaal niet, ze ging medicijnen studeren en werkte nu als arts-assistent in de kliniek. Ze was ‘anios’, dat wil zeggen, arts-nog-niet-in-opleiding en ze deed alles om die opleidingsplek te bemachtigen.
Als Birgitta haar beter leert kennen, ziet ze haar als een uitbundige vrouw, met vele talenten, maar ook meedogenloos en bereid ver te gaan.
In de kliniek vindt niet iedereen haar aardig. Maar of de moordenaar daar te vinden is? Birgitta ontdekt een gat in haar levensloop. Waar was Ragna in die anderhalf jaar?
Birgitta en haar collega Peter hebben er een hele kluif aan, maar ze zien één ding steeds over het hoofd...


Carla de Jong heeft al meer thrillers geschreven, maar dit is de eerste die ik lees. Het is me zeer bevallen. Ze heeft een compacte manier van schrijven geeft veel details als ze zich verdiept in de psychologie van haar hoofdpersonen. Je volgt als lezer alle gedachtegangen. Goede karakterschetsen, vlotte dialogen, en een scherp inzicht, het levert een prima thriller op!


Carla de Jong studeerde Nederlands en sociale wetenschappen en werkte in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. Ze kent het wereldje dat ze beschrijft dus vrij goed en dat proef je.


ISBN 9789400502833 |paperback|352 pagina's |uitgeverij Bruna | februari 2014

© Marjo, 27 augustus 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven