Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Rhonda Pollero

Onweerstaanbaar

 

In dit vervolg op ‘Op jacht’ is onze heldin Finley Anderson Tanner nog steeds een

  • charmante blonde verschijning
  • kampioen koopjesjaagster en
  • detective in de dop.

Wanneer Finley ’s ochtends vroeg wordt gewekt door haar vriendin Jane, die alleen gekleed is in een dun nachthemdje en met bloed overdekt bij haar op de stoep staat, weet zij dat er iets ergs is gebeurd. Jane blijkt de avond tevoren uit te zijn geweest met ene Paolo, die zij via een datingbureau heeft leren kennen. Paolo is blijven overnachten en wanneer Jane wakker wordt ligt hij dood naast haar in bed en is zijn penis afgesneden en verdwenen. De gewaarschuwde politie weet niet beters te doen dan haar direct in de boeiten te slaan en af te voeren als verdachte van de moord.Finley weet zeker dat Jane de moord nooit gepleegd kan worden en gaat zich met de zaak bemoeien. Met verstrekkende gevolgen!


Omdat ik ‘Op jacht’ een heel leuk boek vond, ben ik met veel genoegen in ‘Onweerstaanbaar’ begonnen. Het sprankelende niveau van het eerste boek krijgt echter niet helemaal een vervolg in dit tweede deel. Was de balans tussen chicklit en crime in ‘Op jacht’ goed in evenwicht, bij dit boek is dat naar mijn mening minder. De aantrekkingskracht op Finley van privé-detective Liam McGarrity is in ‘Onweerstaanbaar’ op een erg nadrukkelijke en broeierige manier neergezet.
Het crime-deel van ‘Onweerstaanbaar’ zit goed in elkaar en levert een leuke thriller op met een weldoordacht plot. Finley gaat samen met een paar vriendinnen en Liam McGarrity op zoek naar diegene die Paolo heeft vermoord en verminkt. Ze duiken in de wereld van het daten en komen terecht in de wereld van de kinky seks. Maar is daar ook de moordenaar te vinden?


Al met al een aardig boek met zoals gezegd een goed gebracht plot voor wat betreft het crimedeel en een ietwat te ver doorgeschoten chicklitdeel. Hiermee kun je een paar plezierige uurtjes stukslaan tijdens de vakantie of een luie vrije dag. Ik hoop dat in een eventueel derde boek de balans tussen chicks & crime weer in goede verhouding tot elkaar staan; dat verdient dit genre zeker. En Rhonda Pollero kan dat wel, getuige haar eerste boek.


Het boek is net als ‘Op jacht’ uitgebracht in een zeer opvallend en handzaam formaat met een uitnodigende cover, waarbij de zoete chocolaatjes en het stilistisch vormgegeven pistool het genre heel plastisch weergeven.


ISBN: 9789074274265 Uitgever: Verbumcrime Vertaling: Ine Willems Formaat: hardcover in handzaam, apart formaat

Joanazinha, juli 2009

Lees de reacties en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven