Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Renée Hulshof


altVerjaard
Renée Hulshof


Colette is helemaal blij als de man met wie ze al een lange tijd samenwoont haar uitnodigt voor een etentje. Ze was eigenlijk bezig met de voorbereidingen voor een etentje thuis, haar vriendin Fiona en haar nieuwe vlam zouden komen, maar dat zegt ze wel af. Uit eten in dat speciale restaurant, dat kan toch niet anders betekenen dan dat Alex haar ten huwelijk gaat vragen? Fiona denkt dat ook, en heeft geen problemen met de afzegging, ook al heeft ze eigenlijk geen goed gevoel over die Alex.
Was het maar zo, dat dit het enige minpuntje in Colettes leven is, dat haar beste vriendin en haar aanstaande niet met elkaar overweg kunnen.
Want wat Alex haar te vertellen heeft is zo totaal onverwacht, dat zij meteen bij hem weggaat. Hij bekent haar namelijk iets ongelooflijks: twintig jaar geleden heeft hij per ongeluk iemand vermoord. Maar dat is nu verjaard, dus hij kan verder met zijn leven. Zo zegt hij dat.
Hij wil er verder niet meer over praten, klaar is klaar.


Colette denkt daar niet zo makkelijk over. Ze begint zich af te vragen wie Alex eigenlijk is, de man met wie zij dacht haar verdere leven te delen, is hij een moordenaar?
Dit toch wel verrassende gegeven leidt natuurlijk tot een onderzoek. Colette wil weten wat er gebeurd is, en Fiona wil haar wel helpen. Alex - kwaad dat Colette het haar vriendin verteld heeft - had duidelijk anders verwacht, en eist dat ze de zaak met rust laten en dat Colette terug komt bij hem.
Dat het anders zal lopen is duidelijk. Het is ook duidelijk wie dat nieuwe personage dat in het verhaal opduikt is, maar de spanning is er niet minder om.
En het wordt gevaarlijk...


Dit boek past helemaal in het genre van de hedendaagse Nederlandse thrillers. Er is aandacht voor niet ter zake doende details, en wordt daardoor wat babbelig; ook worden er nogal eens zijweggetjes ingeslagen die gelukkig snel weer terug leiden naar het hoofdpad.
Het geheel is een spannend verhaal dat vlot weg leest. Verrassend gegeven.
Dit is een lekker boek voor op het strand, of in de trein. Lekker even niets dan een intrigerend verhaal lezen.


Renée Hulshof
is het pseudoniem van Anke ten Doeschate en René van Veen. Samen runnen zij een vertaalbureau.


ISBN 9789047705871|paperback |320 pagina’s | Uitgeverij The House of Crime | april 2014

© Marjo, 26 mei  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven