Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Dick van den Heuvel

 Wulffers en de zaak van het galgenmaalWulffers en de zaak van... het galgemaal
Dick van den Heuvel


Het vierde deel van deze serie, gebaseerd op figuren uit de televisieserie van de EO. Cas Wulffers komt in dit boek wat meer uit de verf als karakter. Wat ik een beetje mis zijn de andere karakters. De politiemensen blijven namen, zonder veel gezicht. Het boek heeft weer een verrassende plot, die wat mij betreft misschien een klein beetje ongeloofwaardig is.


Er wordt een lijk van een zwerver uit het water van de Eerste Kostverlorenkade gevist en de politie wil het afdoen als een noodlottig ongeval. Gewoon een zwerver die in dronken toestand in het water is gelopen en niets iets om mankracht aan te besteden. Dat de man chocola in z'n baard heeft, wordt met een grapje afgedaan.


Cas Wulffers is het er niet mee eens, dat de politie niets wil doen. Ieder mens telt voor hem en hij wil in ieder geval achterhalen wie deze man is. Hij krijgt het voor elkaar dat er sectie op de man verricht wordt en dat levert iets merkwaardigs op. Behalve dat er chocola in de baard van de zwerver zit, blijkt uit de maaginhoud dat hij voor z'n dood goed heeft gedineerd.


In de buurt is de zwerver ook wel bekend als iemand met een behoorlijke kennis van de Griekse oudheid en de wetenschap. Men dacht weliswaar dat hij alles uit z'n duim zoog, maar Wulffers ontdekt dat dit niet het geval is. Na het vinden van de plaats waar de zwerver z'n laatste maaltijd heeft genoten, komt er wat schot in de zaak en wordt duidelijk dat er echt sprake is van moord. Langzaam vallen de puzzelstukjes op hun plaats als men door een vreemde aanwijzing een paar mensen op het spoor komt, die de zwerver gekend hebben in de tijd dat hij nog een gerespecteerd wetenschapper was.


In het boek lopen een paar wetenschappers rond, die er toch wat eigenaardige theorieën over de evolutie op na houden, hetgeen ik wel met wat kromme tenen gelezen heb. Ik zal het maar wijten aan het feit dat de serie voor de EO is gemaakt.


ISBN 9789023991472 | Paperback  | 139 pagina's | Uitgeverij Mozaiek | oktober 2005

© Renate, 16 januari 2016

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven