Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Andreas Eschbach

Het Messias mysterieHet messias mysterie
Andreas Eschbach


Bij opgravingen in de buurt van Jerusalem doet Stephen Fox een opzienbarende ontdekking. Bij een skelet van 2000 jaar oud vindt hij een gebruiksaanwijzing van een videorecorder, nog in een plastic zakje. Vals spel wordt al snel uitgesloten, dus de enige oplossing is dat het de overblijfselen van een tijdreiziger zijn.
Stephen houdt voor de leider en de geldschieter van de opgraving verborgen dat hij ook nog een brief heeft gevonden. Een vriend van hem ontcijfert het en inderdaad..het is iemand die in de toekomst onbedoeld in het verleden zal belanden. In de tijd waarin Jesus geleefd moet hebben. Wat zou er op die video staan?
Stephen gaat met twee vrienden op zoek naar de camera. Maar John Kaun de geldschieter ontdekt dat hij bewijsmateriaal heeft achtergehouden en hij wil kost wat kost voorkomen dat Stephen met de eer gaat strijken. Hij ruikt namelijk geld, veel geld..want wat zal het Vaticaan niet overhebben voor een video die misschien de basis van het katholoieke geloof zal doen wankelen.
Een spannende speurtocht volgt, waarbij de drie vrienden uit de handen van Kaun en de Kerk moeten zien te blijven.


Het is een aardig gegeven, maar totaal niet geloofwaardig. En het einde is wat zweverig. Maar verder is het goed voor wat ontspannen uurtjes.


Paperback | 475 Pagina's | Karakter Uitgevers B.V. | 2005 ISBN: 9061120438

© Marjo, februari 2006

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!


Het messias mysterie
Andreas Eschback

 

Een must voor de liefhebbers van De Da Vinci Code staat er op de voorkant van het boek.
Normaal zou ik het boek dan gelijk weer wegleggen. Het gaat me zo tegenstaan dat andere schrijvers meeliften op het succes van Dan Brown. Maar dit boek moest ik lezen voor de leesclub op Crimezone en daar heb ik geen spijt van. Het lijkt inderdaad op De Da Vinci Code, het onderwerp is in ieder geval hetzelfde. Ik vond het een spannend boek, alleen had ik in het begin wat moeite om het verhaal te volgen. Vooral het gedeelte over het tijdreizen.


In Israël doet je jonge student Stephen Foxx bij een archeologische opgraving een schokkende ontdekking. In het graf van een skelet dat al tweeduizend jaar oud is, vindt hij de gebruiksaanwijzing van een camerarecorder die pas over drie jaar uit komt. Langzaam wordt duidelijk dat ze met een tijdreiziger te maken hebben. De opdrachtgever John Kaun, die een televisiestation heeft, denkt met dit verhaal veel winst te kunnen maken. Vooral als er een vermoeden begint te bestaan dat de tijdreiziger Jezus gefilmd heeft.
Een race tegen de klok begint om de videocamera te bemachtigen.


ISBN 9061120438 Paperback 475 blz. Karakter Uitgevers BV januari 2005

© Bianca, juni 2005

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!


De erfenis van Fontanelli
Andreas Eschback


In New York woont een jongeman, hij is pizzakoerier, omdat hij tenslotte moet leven. Wat hij met zijn leven wil, dat weet hij niet. Zijn relatie is stukgelopen, hij woont bij een vriend, Marvin, en sukkelt maar wat door het leven. Tot de dag dat Marvin hem een visitekaartje geeft en hem zegt het telefoonnummer dat daarop staat te bellen.

Drie heren Vacchi zijn speciaal voor John uit Italië gekomen. Ze vertellen hem dat hij een erfenis heeft gekregen, een enorme erfenis, nagelaten door een verre voorvader uit Florence, die had bepaald dat wie op 23 april 1995 zijn jongste nazaat zou zijn alles zou erven, omdat hij had gedroomd dat deze nazaat dan degene zou zijn die de wereld 'haar verloren toekomst' zou teruggeven.

John gaat mee met de heren naar Florence, deze verandering in zijn leven kost de nodige tijd om te verwerken. De voorspelling 'dat hij het juiste zal doen' zit hem dwars, maar het is geen moment in zijn hoofd opgekomen om te weigeren. Als hij dus telefonisch benaderd wordt door een vreemde die zegt hem te kunnen helpen en die dat even later ook daadwerkelijk doet, wendt hij zich tot deze McCaine.


John heeft geen zakelijke instelling, hij heeft geen idee wat hij met zijn fortuin moet, maar de wereld verbeteren? Dat lijkt hem wel wat. McCaine blijkt al een heel draaiboek te hebben en dat klinkt overtuigend. Hij ziet alles in het groot, zonder oog voor het individu, en als John de zaak juist andersom gaat bekijken stuit het hem tegen de borst dat McCaine er geen problemen mee heeft om slachtoffers te maken op de weg naar een betere wereld.


Het is een soort economische thriller, er worden nogal wat theorieën en systemen uit de doeken gedaan. Gelukkig wel te begrijpen en niet overheersend. Eschbach heeft het nodige onderzoek gedaan! Behalve dat het een reuze spannend verhaal is, zet het de lezer ook aan het denken. Wie bereid is om aan deze dikke pil te beginnen wordt zeker beloond!


ISBN: 9789061120148 Paperback | 551 Pagina's | Karakter Uitgevers B.V. | september 2005
Vertaald door Jolanda te Lindert

© Marjo, januari 2007

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

Recensies

Boven