Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Jodi Picoultwww.jodipicoult.com

Zie ook de recensies op Leestafel over enkele romans van Jodi Picoult

De bekering
Jodi Picoult


Elf jaar geleden heeft Shay Bourne, de dochter en man (een politieagent) van June doodgeschoten. Eindelijk is hij uitgeprocedeerd en staat hem de doodstraf te wachten. Maar hij heeft nog 1 wens: zijn hart schenken aan Claire, de dochter van June, die een ziek hart heeft.
Aangezien hij wordt geëxecuteerd door een dodelijke injectie kan zijn hart niet gebruikt worden als donororgaan. Daarom komt er een heel nieuw proces waarin men pleit voor de doodstraf door ophanging.


Maggie, zijn advocaat en lid van ACLU (een organisatie die opkomt voor de vrijheden en rechten van Amerikaanse burgers) gooit zich in de strijd zodat Shay zijn laatste wens in vervulling kan gaan. Daarvoor heeft ze de hulp van zijn geestelijke raadsman, priester Michael nodig. Als kan aangetoond worden dat het doneren van zijn hart nodig is voor zijn religie en dat Shay dan pas vredig kan sterven moet het proces te winnen zijn.
Maar willen June en Claire het hart wel?


Het is heel gemakkelijk te oordelen over iemand die je niet kent.
Michael was een van de juryleden op het proces van Shay. Alhoewel hij als laatste akkoord ging met de doodstraf voelt hij zich nog steeds schuldig en dat is de reden dat hij de geestelijke raadsman van Shay wordt. Maggie begint het proces vooral om de discussie rond de doodstraf weer in het voetlicht te krijgen en haar carriere een zetje te geven. Maar beiden krijgen tegen hun wil een band met Shay en dan is het plotseling allemaal niet zo gemakkelijk meer.


Mooi verhaal, niet altijd even geloofwaardig maar toch mooi. Er wordt in het boek veel gesproken over geloven, wonderen, religie enz en er staan citaten in van bekende personen. Degene die mij vooral bijbleef was een van de 14de dalai lama: “Dit is mijn simpele religie. Er zijn geen tempels voor nodig; geen ingewikkelde filosofieën. Ons eigen brein, ons eigen hart is onze tempel; vriendelijkheid is onze filosofie”.


Als je je niet stoort aan boeken waarin religie ter discussie wordt gesteld, is dit een aanrader.


ISBN 9789044325577 | Paperback| 381 pagina's| The House of Books |april 2010
Vertaald door Joke Meijer

© Inge, 24 november 2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven