Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Diverse auteurs


VerraadVerraad
Diverse auteurs

Verraad. Een verschijnsel dat we allemaal kennen, want niets menselijks is de lezer vreemd.
Jaloezie kan de achtergrond zijn van verraad, of ook een geheim dat men echt niet in de openbaarheid wil hebben. Dat kan bedreiging tot gevolg hebben, chantage of zelfs moord.
Ideaal onderwerp om een verhalenwedstrijd op los te laten!

25 schrijvers van Nederlandstalige bodem hebben hun fantasie laten gaan.
Het eerste verhaal is een fijne binnenkomer: een oude dame heeft niet veel meer in haar leven dan de wereld buiten op straat goed onder de loep te nemen. Alleen had ze het misschien beter daarbij kunnen laten!
Je wordt maar liefst twee keer op het verkeerde been gezet. Dit maakt nieuwsgierig naar een eventuele thriller van deze schrijfster!
Zo zijn er meer: onbekende schrijvers waar je best meer van zou willen lezen!

Het Tylerincident is een actueel verhaal dat zich op school afsleept. Herkenbaar: de leraar wil de regels handhaven, maar als in de klas de gelederen zich sluiten en ook de directeur liever zoete broodjes bakt, zit het drama er aan te komen.
Met een ander thema is ook Scheef Huisje gebaseerd op de actualiteit.

Natuurlijk zijn er verhalen die gaan over verraad binnen de relationele sfeer. Dat is van alle tijden.
Vreemdgaan wil men het liefst geheim houden. Als de liefde verdwenen is – of die is er nooit geweest, kan ook – en er is geld mee gemoeid, biedt dat ook stof genoeg om een spannend verhaal te schrijven.
Ze hebben natuurlijk nooit dezelfde twist, dus zijn ze stuk voor stuk spannend!
Maar er zijn ook verhalen die gaan over misbruik, of over plagiaat. Over situaties die heel herkenbaar zijn, maar waar je toch niet in verzeild wilt raken.
Van alles wat en voor elk wat wils. Gelukkig, het zou maar saai worden!

De Nederlandse en Vlaamse schrijvers zijn:
Angelique Suijdendorp, Karel Bedert, Lilian Steenvoorden, Kitty Huijbers, Theone Joostensz, Melina Ekic, Ellen Kusters, Carolijn Toren, Erik van der Velden, Gert-Jan van den Bemd, Marieke Jongejan, Gerry Neuray, Karin Bisschops, Alain De Lannoy, Michiel van den Berg, Theo-Henk Streng, Daniëlle Stege, Sietse Postma, Eveline van Dienst, Charlotte en de op uitnodiging schrijvende LetterRijn-Neckar-auteurs: Rob Bakker, Franziska Weissenbacher, Bertina Mulder, Melissa Skaye en Luc Vos.


Het zijn de verhalen die gekozen zijn uit vele inzenders van de jaarlijkse verhalenwedstrijd die de uitgever heeft georganiseerd. Met aanvulling van verhalen door auteurs die reeds in het bestand van de uitgeverij zitten.

ISBN 9789493192836 | Paperback | 306 pagina's | Uitgeverij LetterRijn | november 2023

© Marjo, 28 januari 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik
HIER

Miss MarpleMiss Marple
De Miss Marple verzameling
Diverse auteurs


Twaalf nieuwe Miss Marple verhalen
, geschreven door diverse auteurs. Anders en toch hetzelfde.
De bekende kenmerken van de verhalen rond Miss Marple, de bekendste vrouwelijke detective uit de geschiedenis van mysterie, moord en misdaad, komen ook hier steeds terug. Of het nu om een moordmysterie gaat, een diefstal of een verdwijning: Miss Jane Marple lost de zaken op de voor haar zo kenmerkende manier op, en net als de personages in de verhalen heeft de lezer geen idee hoe het zit. Verrassende plots dus.


Het meest verrassende verhaal is geschreven door Leigh Bardugo, een Amerikaanse YA-schrijfster. Zij debuteerde met het eerste deel uit de Grisha-Trilogie.
Naomi Alderman won met haar debuut ‘Ongehoorzaamheid’ de Orange Award en de Sunday Times Young Writer of the Year Prize.
Val McDermid is bekend vanwege haar vernuftige thrillers.
Ruth Ware debuteerde succesvol als thrillerschrijfster. ‘De vrouw in suite 10’ is van haar hand.
Natalie Haynes is radiopresentator en classicus. En ze is de schrijver van ‘The Children of Jocasta’, ‘The Amber Fury’ en ‘A Thousand Ships’.
Jean Kwok haalde met haar debuut ‘Bijna thuis’ behaalde de NY Times Bestsellerlijst.
Lucy Foley was redacteur voor ze besloot zelf te gaan schrijven. Haar debuutthriller is ‘De jachtpartij’.
Elly Griffiths schreef een aantal thrillers rond het personage Ruth Galloway.
Karen M. McManus heeft al vele Young Adult boeken op haar naam staan, wereldwijd vertaald naar meer dan 40 talen.
Kate Mosse, ook bekend vanwege haar thrillers, is medeoprichter en directeur van de Orange Prize, een prestigieuze Engelse literatuurprijs. Haar meest recente boek is Schip der zielen.
Alyssa Cole is een Amerikaanse auteur van historische, sciencefiction- en hedendaagse romantische romans en last but nog least
Dreda Say Mitchell is een Britse romanschrijver, presentator, journalist en campagnevoerder. Ze werd in 2020 benoemd tot Lid in de Orde van het Britse Rijk vanwege haar verdiensten voor literatuur en educatief werk in de gevangenis.


Allemaal vrouwelijke schrijvers, en allemaal even sterk in het vertellen van een Miss Marpleverhaal. De bekende elementen komen steeds terug: St Mary Mead, het dorp waar Miss Marple woont – en dat ze regelmatig verlaat om elders met een moord of iets dergelijks geconfronteerd te worden; haar neef Raymond en diens echtgenote Joan, en haar grote hobby: breien.

En daarnaast zijn er de eigen toevoegingen:
Jean Kwok is van Chinese afkomst: in haar verhaal gaat het over Chinese bijgelovigheid. Het verhaal van Alyssa Cole speelt in New York en zo weet iedere schrijver een eigen tintje te geven aan het misdaadverhaal dat zij schreven. Stuk voor stuk boeiend!

Miss Marple verscheen voor het eerst in een verhaal van Christie in 1927 en in 1976 verscheen, postuum, de laatste detective met haar in de hoofdrol. Maar hier is ze dan weer! Alsof ze nooit weg geweest is.
En dat is ze natuurlijk ook niet: Miss Marple is een monument.

Agatha Christie (1890 - 1976) schreef 80 detectives, ruim 200 korte verhalen, 19 toneelstukken en 6 romans als Mary Westmacott.
Haar werken zijn in tenminste 108 talen vertaald en er zijn er wereldwijd ruim drie miljard van verkocht.


ISBN 9789044367010 | Paperback| 336 pagina's | Uitgeverij de House of Books | juli 2023
Vertaald uit het Engels door Annemarie de Vries

© Marjo, 5 september 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Black-outBlack-out
Diverse schrijvers

‘Schrijf een verhaal waarin minimaal één moord voorkomt en waarin een echte of gefingeerde black-out aangevoerd wordt als excuus.’

Dat heeft geresulteerd in een verhalenbundel, 20 verhalen van gemiddeld 10 pagina’s per verhaal, van bekende en onbekende schrijvers uit België en Nederland: Era Richmen, Annet Hulst, Rob Bakker, Franziska Weissenbacher en Johnny Bollé, deze schrijvers kun je kennen.
Zij publiceerden al eerder bij LetterRijn.
Patricia Bouwhuis-Ooyevaar, Henk de Klerck, Afke van Beek, Bruno Lowagie, Margareth Hillebrandt, Anna van Gelderen, Angelique Suijdendorp, Karin Bisschops, Mieke van Wieringen, Gert-Jan van den Bemd, Marieke Jongejan, Sofie De Braekeleer, Merel van Stiphout, Carolien Cramer, Hedwig Meesters zijn als besten naar voren gekomen bij de wedstrijd.

Het feit dat de bundel een thema heeft betekent dat er een overeenkomst tussen de verhalen is. Ze gaan over allerlei soorten black-outs. Geheugenverlies als gevolg van een val, een klap op het hoofd, een bedwelmend middel, dat soort dingen.
De meeste hoofdpersonen worden wakker op een plaats waarvan ze niet weten wat of waar het is, een plek waarvan ze zich niet kunnen herinneren hoe ze daar terecht zijn gekomen. Vaak ontdekken ze iets afwijkends aan zichzelf: ze hebben een andere outfit aan, ze zitten onder het bloed of zijn vastgebonden.
Maar steeds is er de vraag hoe dat komt. Hebben ze zelf iets uitgespookt, of heeft een ander het hen aangedaan? Hoe komen ze op die plek? Wie is er bij betrokken en hebben die personen het goed met hen voor? Meestal niet natuurlijk.


Er is de verbijstering om deze situatie, met de bijbehorende vragen die natuurlijk maar mondjesmaat beantwoord worden. Zo wordt de spanning opgebouwd, en komen we aan het eind van het verhaal tot de ontknoping, vaak heel verrassend.
De gedupeerden stappen natuurlijk niet zomaar op iemand af - laat staan de politie - omdat ze geen idee hebben wat er gebeurd is. Dat onderzoek dat ze dan zelf doen, maakt deze verhalen stuk voor stuk intrigerend.
Vaak komt boontje om zijn loontje, maar toch ook niet altijd. De verrassing blijft erin!


Soms zijn het de hoofdpersonen zelf die een ander iets aandoen. Dan is de vraag wat hun motief is.
En soms blijkt dat ze erin geluisd zijn.


Eigenlijk springt er niet echt een verhaal uit. Hoewel…
Het verhaal Elizabeth en Richard van Hedwig Meesters is zo verfrissend anders dat je meteen nieuwsgierig wordt of deze schrijfster ook een lezer kan boeien met een flukse thriller.
En het verhaal van Rob Bakker over de twee heren die een wijntje drinken is hoewel misschien niet echt origineel, wel heel goed opgebouwd.
De vergeten moord van Bruno Lowagie heeft een aparte setting:  een ruimteschip en bij het verhaal van Carolien Cramer tast je als lezer volledig in het duister, over wat er gebeurd is.
Maar eigenlijk zouden alle verhalen wel genoemd kunnen worden…
Dat ze gelijksoortig zijn houdt wel in dat je deze bundel verhalen niet in één keer leest.


ISBN 9789493192522 | paperback | 240 pagina's | Uitgeverij LetterRijn | oktober 2022

© Marjo, 31 januari 2023

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Waan je in een andere wereldWaan je in een andere wereld
Spannende vertrekverhalen
Marelle Boersma e.a.


In het voorwoord vertelt Marelle Boersma dat een nieuw bestaan opbouwen in het buitenland vaak niet zo makkelijk is als het lijkt. Ook als je alles goed voorbereid hebt kan er nog heel veel fout gaan.
Bundel van dertien verhalen door verschillende schrijvers met een thrillerelement, soms ook een beetje magisch of neigend naar horror. Nu is dat laatste niet zo moeilijk te geloven als je al weet dat het geen rozengeur en maneschijn is in de verhalen die volgen, er gaat natuurlijk van alles fout.


Marelle Boersma bijt zelf het spits af met C’est la vie. Een vrouw trekt de deur definitief achter haar dicht, ze is het zat om steeds slaag te krijgen. Ze is een beetje bang dat ze voor de charmes van haar man zal bezwijken als hij haar probeert terug te krijgen, maar ze heeft haar vertrek heel gedegen voorbereid. Al had ze niet verwacht dat ze hem dit keer graag zou zien komen!
Hij moet namelijk een probleempje oplossen voor haar. Maar als dat gedaan is, is ze dan sterk genoeg om dan daarna voorgoed met hem af te rekenen?


In dit verhaal is een gegeven dat in enkele andere verhalen terugkomt: je hebt een huis gekocht in het buitenland en bij aankomst blijken er andere mensen in te wonen! Krijg ze er dan maar eens uit!
In één geval zijn het wel heel bijzondere bewoners: in het verhaal van Atie Vogelenzang laten die bewoners zich niet zien maar iedere keer als de nieuwe eigenaren een poosje weg geweest zijn treffen ze het huis aan precies zoals ze het de eerste keer aangetroffen hebben! Vreemd geval!
Er van uitgaande dat de schrijvers niet van elkaar wisten waar ze over zouden schrijven is het toevallig dat een bepaald thema meerdere keren voorkomt. Anders uitgewerkt, dat wel. Niet alleen met het reeds bewoonde huis is dat het geval, ook zijn er meerdere verhalen waarin er iets aan de hand blijkt te zijn met de hoofdpersoon, hetgeen heel vervelende gevolgen kan hebben!

De personages reizen naar Parijs, naar Spanje of Zuid-Frankrijk. Ook Denemarken of een Waddeneiland komen aan de beurt. Altijd willen ze een nieuw leven beginnen, om wat voor reden ook. De verhalen variëren ook flink in het al of niet uitgebreid beschrijven van de achtergrond: een landschap, of toeristische informatie.


Ad van de Lisdonk is de enige man in het gezelschap. Hij schrijft een verhaal met een horrorachtige twist, dat speelt in Rome. Carmen Prins heeft zich beziggehouden met wadlopen, en
Marion van de Coolwijk verdient een aparte vermelding. Zij schrijft een spannend verhaal over een drugsbende dat een verrassende afloop kent.
Bij een verhalenbundel met gelijksoortige verhalen valt het aan te raden om zo af en toe het boek te pakken. Bij voorkeur niet alles achter elkaar lezen, zo hou je de spanning er in!


Smaken verschillen gelukkig, waarschijnlijk kiest iedere lezer er zijn of haar eigen favorieten uit. En zo hoort het ook. In ieder geval kun je na afloop van het verhaal dat je las en dat je wel aanstond een korte bio lezen, plus een bibliografie. Dan weet je alvast welke boeken je favoriete schrijver nog meer schreef!


Behalve Marelle Boersma schreven de volgende schrijvers een verhaal: Svea Ersson, Angelique Haak, Marijke Verhoeven, Heleen Smit, Heleen van den Hoven, Carmen Prins, Ad van de Lisdonk, Ingrid Oonincx, Martine Kamphuis, Atie Vogelenzang, Marion van de Coolwijk en Marja West.


ISBN 9789461095121 | paperback | 300 pagina's | Uitgeverij de Crime Compagnie | juni 2021

© Marjo, 22 augustus 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Blind vertrouwenBlind vertrouwen
Diverse auteurs

Dertig verhalen met een thema: blind vertrouwen. Soms letterlijk als een van de personage blind is. Maar zonder vragen stellen op iemand vertrouwen, dat valt ook niet altijd even goed.
Het is niet verwonderlijk dat veel verhalen spelen tussen mensen met een relatie, hetzij een liefdesrelatie, hetzij familie. Dan heb je immers vaker vertrouwen in de ander. En dat kan zomaar heel verkeerd uitpakken.

Er zijn een aantal verhalen van schrijvers die hun sporen al verdiend hebben.
Karin Hazendonk scoort absoluut met haar verhaal Opa’s Verjaardag: onderschat nooit de reeds oudere medemens!
Melissa Skaye toont met haar bijdrage De Klusjesman aan dat ze een morbide fantasie heeft.
Veel van de overige schrijvers zijn dan misschien nu nog niet bekend, dat zou zomaar kunnen veranderen!


Het boeiendst zijn die verhalen waarvan je als lezer geen idee hebt waar het mee zal eindigen. Dat zijn er verschillende. Het verhaal Tweestrijd van Rémon Saaltink spant daarbij de kroon. Het begint met een oude man die de deur opent voor een jong stel dat de sleutels komt halen voor een ander appartement. Ze komen een kijkje nemen. De oude man oogt niet helemaal in orde en lijkt blij dat hij niet met de twee mee hoeft.
Als je verder leest, ontdek je dat geen van de personages is wie hij of zij lijkt. Dat biedt verrassende wendingen!


In een aantal verhalen is het thema wraak. Voor eerder gedaan onrecht, aan de persoon zelf of een geliefde. In ieder verhaal verloopt dat op een andere manier. Hier noem ik het verhaal Verboden Verlangen van Alain de Lannoy, dat heel goed in elkaar zit en ook verrassende wendingen heeft.
Je wordt compleet op het verkeerde been gezet als lezer en dat zijn de betere verhalen.


Het is niet het enige, maar ja, dertig verhalen bespreken, dat gaat niet. Het is evenwel een kwestie van alle dertig goed. Bij een enkele voel je aankomen hoe het afloopt, maar blijft het spannend. Want: heb je het wel bij het goede eind?


Nog eentje dan: Smart Home van Inès Bakker. Deze valt op, niet alleen door de onverwachte ontknoping, maar ook omdat je het kunt opvatten als een kritische noot bij de steeds verdergaande technologie. Je hoeft niet meer als je dit gelezen hebt!
En Foetus van Yoica van den Bremt, dat is en bizar verhaal omdat het vanuit het vertelperspectief van een ongeboren kind verteld wordt.
Nou ja, zo heeft ieder verhaal wel iets bijzonders. Zeer geslaagde bundel, voor wie houdt van verhalen, die misschien niet zo onrealistisch zijn als ze lijken., maar juist enigszins beangstigend.


Blind vertrouwen bevat verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers, met: Hedwig Meesters, Inés Beuker, Ellen Kusters, Marieke Jongejan, Gino Dekeyzer, Joos Hamer, Franziska Weissenbacher, Alain De Lannoy, Karin Bisschops, Filip Van Den Steen, Mike Jansen, Carolien Cramer, Anne van Zwieten, Jeroen van Berckum, Tessa van Dée, Marjo de Vroed, Lisa Buijnink, André Van Butsel, Rémon Saaltink, Vincent van Bruggen, Karen van Soomeren, Marcel van Stigt, Yoica Van Den Bremt en de LetterRijn-auteurs: Era Richmen, Annet Hulst, Rob Bakker, Margareth Hillebrandt, Karin Hazendonk, Melissa Skaye en Tamara Onos, van wie de laatste vijf op uitnodiging.


ISBN 9789493192058 |Paperback | 320 pagina's | Uitgeverij LetterRijn| november 2020

© Marjo, 1 februari 2021

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

1926 De verdwijning van Agatha Christie1926
De verdwijning van Agatha Christie
Diverse auteurs


De gegevens: De schrijfster Agatha Christie is verdwenen. 11 dagen lang is ze onvindbaar. Haar auto, met openstaande motorkap en draaiende motor, is gevonden bij een kalksteengroeve. De koplampen branden, de voorwielen hangen over de rand van een afgrond. In de auto liggen een bontjas, een verlopen paspoort en een koffertje met persoonlijke bezittingen zoals kleding. Er wordt een enorme zoekactie gestart. 11 dagen later wordt Agatha Christie gevonden in een hotel in Harrogate Yorkshire. Ze had zich daar ingeschreven onder de naam Theresa Neel. De achternaam van de minnares van haar man, de typiste Nancy Neele. Agatha's moeder was pas overleden, haar man wilde scheiden...
Tot op heden weet niemand waar Agatha Christie die 11 dagen geweest is. Agatha zelf heeft het ook nooit verteld. Geheugenverlies, is haar enige en blijvende verklaring.


Deze overigens waargebeurde feiten waren het uitgangspunt voor de vier schrijvers van dit boekje. Alle vier verzonnen ze een verhaal over wat zich mogelijk in die elf dagen heeft afgespeeld.
Het eerste verhaal Demasqué van Jean-Paul Colin is helemaal in de stijl van Agatha Christie geschreven, mysterieus, spannend, met een aantal moorden die knap door Agatha opgelost worden.
Het tweede verhaal Groeten uit Pau van Peter Ronner vind ik persoonlijk het beste. Dat verhaal gaat meer in op de thuissituatie van Agatha, de mogelijke echtscheiding van haar man Archie, hij wil verder leven met zijn minnares. Agatha verzet zich fel tegen deze scheiding maar haar man slaat terug. In dit verhaal is te lezen hoe... het verhaal heeft een prachtig, zeer verrassend plot!
Vermist van Carien Touwen heeft weer een heel andere benadering van het gebeurde in die elf dagen. Daarin vertelt een opa op zijn sterfbed aan zijn favoriete kleinkind de ware toedracht. Opnieuw een goed verhaal waarbij Agatha een mooie rol speelt.
Het laatste verhaal De onbekende schrijver van Johan van de Velde heeft ook een zeer verrassende wending. Het  boek van Agatha The Murder of Roger Ackroyd  geschreven in 1926 speelt daarbij een belangrijke rol.  Opnieuw wordt Agatha's incasseringsvermogen en begrip op de proef gesteld maar aan het eind van de situatie komt er een twist waarmee zij onmiddellijk tevreden is.

Erg leuk boekje en misschien komt één van de verhalen wel dicht bij de werkelijkheid. Als je de feiten bekijkt dan vermoed je bijna dat Agatha haar verdwijning zelf in scène heeft gezet om mogelijk haar huwelijk te redden maar ook dát zullen we nooit te weten komen. Feit is wel dat Archie en Agatha in 1928 zijn gescheiden. Als het al een stunt van Agatha was dan heeft die niet geholpen...
De verhalen happen heerlijk weg, ze zijn vermakelijk en een beetje spannend. Een lekker 'tussendoor boekje'.


ISBN 9789491074219 Paperback 163 pagina's Uitgeverij Parelz 19 december 2012
Met korte biografie van de auteurs

© Dettie, 24 februari 2013

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

altGeen rust voor de doden
Diverse auteurs


Wat gebeurt er wanneer zesentwintig zeer begenadigde thrillerauteurs hun krachten bundelen en samen een boek schrijven? Na het lezen van Geen rust voor de doden weet ik het antwoord: Wanneer dat – zoals bij dit boek het geval is -  in goede banen wordt geleid ontstaat er een heerlijke thriller. Initiatiefnemers Andrew Gulli en zijn zus Lamia hebben op een uitstekende manier zorggedragen voor een strak gedirigeerde verhaallijn waarop iedere auteur toch zijn of haar eigen stempel heeft kunnen drukken.

Tien jaar na de executie van Rosemary Thomas wordt er een herdenkingsdienst voor haar georganiseerd. Een wens die in het testament van Rosemary is opgenomen. Wanneer de genodigden hun invitatie ontvangen laat ze dat niet onberoerd. Een aantal mensen wordt om duistere redenen liever niet aan de dood van Rosemary herinnerd en anderen hebben nog altijd slapeloze nachten sinds haar terechtstelling. Zij twijfelen aan haar schuld. Sommigen zijn zelfs overtuigd van haar onschuld.

Rosemary is ter dood veroordeeld omdat zij haar man Christopher – curator van een museum in San Francisco - om het leven zou hebben gebracht. Tijdens het moordonderzoek stapelden de bewijzen zich tegen haar op. Het half ontbonden lichaam van haar echtgenoot werd aangetroffen in een ijzeren maagd, een museumstuk dat tijdelijk aan een museum in Berlijn was uitgeleend. Rosemary was nauw betrokken bij deze uitleen. Bovendien werden haar haren gevonden op het lijk en zat er bloed op een van haar kledingstukken. Wat ook niet meehielp was het feit dat het stel ernstige huwelijksproblemen had die waren geëscaleerd op de avond van Christophers verdwijning.

Jon Nunn is de zaak nooit vergeten. Toen hij destijds als rechercheur van de afdeling Moordzaken een verklaring tijdens de rechtszaak af moest leggen, wist hij dat het lot van Rosemary bezegeld was.  Het bewijs tegen Rosemary was overtuigend en hij was de persoon die dat bewijs zojuist aan de rechter geleverd had. Toch heeft Jon altijd getwijfeld aan de schuld van Rosemary. Hij raakte destijds zo gefixeerd op de zaak dat het hem zijn huwelijk kostte evenals zijn baan bij de politie. Het bericht over de herdenkingsbijeenkomst prikkelt Jons geest. De werkelijke moordenaar van Rosemary zal hier zijn of haar opwachting moeten maken. Wie niet op komt dagen stelt zichzelf immers in een kwalijk daglicht. Ook al is hij niet langer rechercheur, hij besluit dat het moment is gekomen om de waarheid te achterhalen. Niet iedereen stelt dit echter op prijs…

De auteurs dagen elkaar uit met scherpe verhaalwendingen en intrigerende personages. Ze zijn scherp en houden het niveau hoog. Het verhaal zit vol verrassende wendingen maar de rode draad blijft te allen tijde duidelijk. Voordat ik aan het boek begon was ik bang dat de auteurs te verschillend zouden schrijven of dat het verhaal alle kanten op zou gaan. Deze angst bleek volkomen ongegrond. Elke auteur behoudt zijn of haar eigen stijl maar past deze wel aan het verhaal aan zodat het een goed kloppend geheel blijft. Het verhaal wordt van meerdere kanten belicht waardoor alle betrokkenen een aandeel in het verhaal hebben gekregen zonder dat het onlogisch wordt. Natuurlijk leest het anders dan een boek dat door één auteur is geschreven maar dat heeft enkel positief uitgepakt. Ik vond het leuk en verrassend om een boek te lezen dat op deze ongebruikelijke manier tot stand is gekomen.

Auteurs Jeff Abbott, Lori Armstrong, Sandra Brown, Thomas Cook, Jeffery Deaver, Diana Gabaldon, Tess Gerritsen, Andrew Gulli, Peter James, J.A. Lance, Faye Kellerman, Raymond Khoury, John Lescroart, Jeff Lindsay, Gayle Lynds, Phillip Margolin, Alexander McCall Smith, Michael Palmer, T. Jefferson Parker, Matthew Pearl, Kathy Reichs, Marcus Sakey, Jonathan Santlofer, Lisa Scottoline, R.L. Stine en Marcia Talley hebben samen een verrukkelijke thriller afgeleverd. Het voorwoord is geschreven door David Baldacci. Een deel van de royalty’s van dit boek gaat naar de Leukemia & Lymphoma Society. Ik heb genoten van deze pageturner. Het verhaal bevat een flinke dosis spanning maar ook actie en een fijn whodunit-gehalte. Geen rust voor de doden brengt geen rust voor de lezer….totdat het uit is.

ISBN 9789044333695| Paperback | 304 pagina’s| The House of Books | april 2012
Vertaald door Ed van Eeden

© Annemarie, 1 mei 2012

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven