Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Johan Baks

Moord aan de MaasMoord aan de Maas
Een Rotterdamse thriller
Johan Baks

Het verhaal speelt dus in Rotterdam, en opdat je dat niet zult vergeten staat boven ieder nieuw hoofdstuk de skyline van Rotterdam afgebeeld. Dat verfraait het boek wel een beetje. De speurder is John Heller, die in het eerste hoofdstuk op zoek is naar een andere baan. Gelukkig voor de lezer vindt hij die niet meteen, zodat we zijn speurtocht naar een moordenaar kunnen volgen.


Henk Doornbal is het slachtoffer. Hij is een beetje een louche zakenman, heeft een transportbedrijf. Omdat de zaken niet zo gaan zoals het moet, zijn er kapers op de kust. Bernard Kuyper, zijn concurrent, wil maar wat graag het bedrijf van Doornbal overnemen. Al begint hij over een vorm van samenwerking, Doornbal ziet de bui al hangen, en hij wil niet. Hij zal wel een manier vinden om zijn bedrijf te redden, denkt hij. De poging daartoe is niet helemaal zuiver op de graat...
Doornbal is getrouwd met Monique, maar woont al een tijdje samen met Irene. Hij begint aan een scheiding te denken, ook al vindt Monique het best dat hij maar een of twee avonden per week thuis is, en liever bij Irene is. En dan wordt Doornbal dood gevonden... doodgeschoten in zijn auto, na een avond 'overwerken'.
Heller ontdekt dat er meerdere potentiële daders zijn, omdat Doornbal betrokken was bij allerlei louche zaakjes. Of wil Kuyper zijn wil doordrijven op deze manier? En dan is er nog de ex van Irene...
Samen met zijn inspecteurs volgt hij diverse verkeerde sporen alvorens de zaak netjes op te lossen.


Het Rotterdamse tintje is wel aanwezig, maar niet erg nadrukkelijk. Helaas- vind ik- moeten we ook lezen over het persoonlijke leven van John Heller. Het lijkt tegenwoordig niet zonder te kunnen, maar zeker in dit geval volgt het niets toe aan het verhaal. Het speurwerk op zich is voldoende om een lekker ontspannen avondje te hebben met een spannend boek.


Paperback | 320 Pagina's | Uitgeverij De Fontein ISBN10: 9026124325 | ISBN13: 9789026124327

© Marjo, augustus 2008

Lees de reacties op het forum, klik HIER!

Recensies

Boven