Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Chelsea Cain

KickKick
Chelsea Cain


Iedereen denkt dat het een verschrikkelijke ervaring was voor Kit Lannigan: vijf jaar lang heeft ze als Beth bij twee mensen gewoond die niet haar ouders waren: Linda en Mel. Toch noemde ze hen vader en moeder, en bij alles wat ze meemaakte gold eigenlijk: ze wist niet beter. Er was een band, op een aparte manier hield ze van hen, vooral van vader, die haar zoveel leerde. Praktische dingen als sloten openbreken en vuurwapens hanteren maar ook alert zijn, de omgeving ‘lezen’, middelen om hun veile praktijken geheim te houden. Hij hield van haar, ze weet het zeker. Het enige wat ze hem kwalijk nam is dat ze haar hond niet bij zich heeft, ze had nog maar net een puppy gekregen die ze Monster noemde. Hem miste ze vreselijk.


In de ogen van de wereld moet ze evenwel een zwaar getraumatiseerd kind zijn als de politie haar na vijf jaar uit handen van een van de leiders van een kinderpornonetwerk redt. Ze weet nog niet zo goed wat erger was: de periode bij Mel, of de jaren bij haar biologische moeder. Haar tienertijd staat namelijk in het teken van therapie en publiciteit onder leiding van haar mediageile moeder, aan wie ze pas weet te ontsnappen als ze volwassen is.


Dan verdwijnen er opnieuw kinderen. Ene John Bishop duikt op. Hij wil, eist zelfs, haar hulp. In haar onderbewustzijn moet zich allerlei informatie bevinden, en die wil hij hebben. Naarmate Kick verder betrokken raakt bij de verdwijningen, komt ook haar eigen verleden weer dichterbij. Ze wil niet, maar ze kan niet anders: ze moet John Bishop helpen. Maar wie is die man? Waarom is er over hem niets te vinden op digitale netwerken? En wat is zijn drijfveer?


Chelsea Cain schrijft heel vlot. Zelfs in de scenes waar veel wapens aan te pas komen. Zelfs al lijkt ze er dol op te zijn alles gedetailleerd te beschrijven. Maar het is vooral het personage dat zij heeft gecreëerd in de vorm van de jonge vrouw Kick dat je door het boek heen trekt, zeker als je wat wars bent van al dat geweld. Kick is heel overtuigend neergezet. Haar gevoelens, haar motieven, haar twijfels, ze is levensecht.
Het gebeurt me niet vaak, meestal is het verhaal klaar als het boek uit is, maar wat Kick betreft zou ik willen weten hoe het verder gaat met haar.
Laat er nu een vervolg op stapel staan!


ISBN 9789044348071| paperback| 352 pagina's | Uitgeverij The House of Books|juli 2015
Vertaald uit het Engels door Erica Feberwee

© Marjo, 26 oktober 2015

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven