Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Piet Duthoit

Tormentil
Piet Duthoit

 

Een speurdersverhaal en eigenlijk ook weer niet. De vorm vond ik heel apart...


Het begint met de vondst van een lijk, zonder hoofd... en ook zonder ingewanden! Twee speurders maken een beginnetje met hun onderzoek, maar dan gaat ineens het verhaal terug in de tijd. Een jaar terug.


We lezen over Craeymeersch, een jonge man met dromen: hij werkt in een supermarkt in Diksmuide, waar hij naast zijn loon ook er voor zorgt dat hij zelf geen eten en drinken meer hoeft te kopen. Zo kan hij des te meer sparen voor die auto: hij moet en zal een Porsche hebben. Als hij die heeft zal de wereld immers voor hem opengaan, en liggen de vrouwtjes aan zijn voeten!
Hij is ook niet vies van criminele praktijken.
Als zijn collega Denul het hem vraagt, wil hij best ergens inbreken. Deze Denul komt in de praktijk van een plastisch chirurg dingen aan de weet die volgens hem het daglicht niet kunnen velen. Hij chanteert de chirurg, die geen weet heeft van de handeltjes waar hij van verdacht wordt. Helaas is hij er zijns ondanks toch bij betrokken en daar profiteert Denul nu van. Die vindt namelijk ook een weg om geld te verdienen. Orgaanhandel...


Volgt een vrij ingewikkeld maar uiterst boeiend plot, met de nodige humor erin, bijvoorbeeld de capriolen van Craeymeersch, een domme "Johnny". Het boek eindigt weer met de twee speurders... (een raamvertelling in een spannend boek, heel apart) maar of zij er ooit achter komen wat er precies allemaal gebeurd is??


Duthoit is een Vlaming, dus behalve een superspannend en humoristisch boek is er ook nog een Vlaams accent. Ik kon het boek niet wegleggen voor het uit was!!


ISBN 9789075212570 Paperback | 206 Pagina's | Uitgeverij Kramat| november2004

© Marjo, januari 2007 

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

Recensies

Boven