Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Barbara van IJzeren

Open doel
Barbara van IJzeren


Nu heb ik helemaal niets met voetbal, ik erger me juist aan al die poespas, die weinig meer met sport te maken heeft. Verbazing dus in mijn omgeving dat ik een boek over de voetbalwereld zat te lezen!

Ik maak het nog erger: ik vind het zelfs een leuk boek, en zou het zo aanraden aan mensen die een ontspannend spannend boek willen lezen...


Mariette Deferre is een fan van Ajax en natuurlijk is ze aanwezig bij de wedstrijd van het jaar: Ajax tegen Feyenoord. Tijdens deze wedstrijd is er een verbazingwekkende actie van de Noorse spits: hij staat voor open doel, en schiet langzaam met opzet naast. Daarbij gaat de middelvinger omhoog... Is het om deze reden dat hij even later dood in de doucheruimte gevonden wordt?


Mariette raakt door samenloop van omstandigheden betrokken bij het onderzoek. Zij is in de buurt van de doucheruimte geweest. De vrouw van de spits, Tanja, is een goede vriendin van haar dochter, die op dat moment stage loopt op Sint Maarten.
Zijn deze vrouwen betrokken bij de moord? En wat spookt de spelersmakelaar, Prins, allemaal uit? En die jonge speler die zijn debuut maakte in deze belangrijke wedstrijd lijkt ook al geen schone handen te hebben...


Het onderzoek wordt gedaan door Commissaris Siderius en zijn speurders. Het loopt allemaal niet zoals het zou moeten, en daar is ook nog Winkelman, van de AIVD, die zich er mee bemoeit. Ik vind het eigenlijk wel leuk dat deze speurders fouten maken. Natuurlijk is het voor de schrijfster een manier om bepaalde wendingen te kunnen maken, maar het maakt het verhaal ook realistisch. Eigenlijk maakt het helemaal niet uit waar het verhaal speelt. Nou ja, misschien mis ik wel verwijzingen naar bepaalde bekende personen. De enige die ik herken is Johan Cruijff, die - incognito- geïnterviewd wordt. Maar voor het verhaal maakt dat niet uit. Het is spannend. Dus ik las, zonder erg in die achtergrond, geboeid door.
Jammer is dan wel dat de slotscène enigszins overdone is en dat de oplossing van de plot een beetje vergezocht is. Het zij Barbara van IJzeren vergeven, ik heb het boek met plezier gelezen...


ISBN 9789044610567 Paperback | 286 Pagina's | Uitgeverij Prometheus oktober 2007

© Marjo, juni 2008

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER!

Recensies

Boven