Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Hans Pos


altEXIT
Hans Pos

De knappe Nederlandse Cecilia is een harde zakenvrouw. Haar levenspad heeft dat van invloedrijke drugsbaas Ricardo Morales gekruist. Ze doet hem denken aan zijn uit het oog verloren dochter en dat heeft haar geen windeieren gelegd. In Italië staat ze aan het hoofd van de Europese tak van zijn machtige Colombiaanse drugskartel. Het leven is flitsend en het geld stroomt rijkelijk binnen. Ze heeft het helemaal gemaakt.

Toch slaat de twijfel toe. Haar leven gaat niet altijd over rozen. Het is een gevaarlijke en gewelddadige wereld en Cecilia wil er uit stappen. Het is mooi geweest. Maar zo eenvoudig is dat niet. Het wereldje kan niet zomaar verlaten worden. Toch wil ze het aankaarten bij Ricardo. Als de gelegenheid zich aandient probeert ze haar voornemen om te stoppen met hem te bespreken. Maar het geschikte moment gaat voorbij zonder dat ze haar gevoelens heeft kunnen uiten. En dan is het te laat. Cecilia loopt tegen de lamp. En flink ook.

De Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Administration) heeft het kartel al een tijdje in de smiezen en een grote undercover operatie opgezet. De operatie wordt succesvol afgerond met een aantal arrestaties. Onder de arrestanten bevindt zich Cecilia. Nu Cecilia opgepakt is gaat ze een lange gevangenisstraf tegemoet. Maar er is een uitweg. In ruil voor haar getuigenis zal haar een nieuwe identiteit aangeboden worden. Ze moet complete openheid van zaken geven. Levensgevaarlijk want het kartel zal zeker wraak willen nemen. Toch legt ze een getuigenis af. Daarna krijgt ze een nieuw uiterlijk aangemeten evenals een nieuwe naam en verdwijnt ze naar de Verenigde Staten. Ze is alles kwijt: haar identiteit, haar familie, haar vrienden en haar uiterlijk. In de V.S. wacht haar een kleurloos bestaan. Ze mist haar moeder en haar beste vriendin Iris enorm. Maar ze zijn tenminste veilig. Denkt ze.

Een heerlijk spannend verhaal dat de lezer meteen meevoert in een stroomversnelling van actie en ingrijpende gebeurtenissen. Mooi uitgediept maar niet te zodat het boek niet aan snelheid inboet. Het speelt zich af in Nederland, Italië, de Verenigde Staten en Colombia. Het is erg goed geschreven en heeft een internationale allure. Een uitstekend debuut van Nederlandse bodem.

Inspiratie voor het boek vond auteur Hans Pos in het levensverhaal van Bettien Martens. Eerder al maakte hij over haar de film Bella Bettien. De film eindigt wanneer Bettien in de anonimiteit van een nieuwe identiteit verdwijnt. Het boek begint dan juist.

Hans Pos is geen onbekende in ons kikkerlandje. Hij is al jarenlang werkzaam als scenarist, regisseur en filmproducent. Zo is hij de producer van onder andere De tasjesdief, Left Luggage  en Sonny Boy. En nu heeft hij zich ook toegelegd op het schrijverschap. En dat is goed nieuws voor leesgraag  Nederland.

ISBN 9789021440354 | Paperback| 285 pagina's| Uitgeverij Q | september 2011

© Annemarie, 27 oktober 2011

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven