Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Rebecca F. Kuang

YellowfaceYellowface
Rebecca F. Kuang


Schrijfster Athena Liu heeft alles: ze had meteen bij haar debuut al een groot succes en dat is nooit verflauwd. Vaak genomineerd voor prijzen, vele volgers op de sociale media, en nu heeft ze ook nog een Netflix contract binnengesleept.
Haar leeftijdgenoot en eveneens schrijfster June Howard, heeft vrijwel dezelfde achtergrond. Tot haar debuut, dat maar een kleine succesje was. En sindsdien heeft ze niets meer geschreven.


Op de avond dat Athena het netflixcontract tekent, zijn ze samen in Athena’s appartement om dat te vieren. Maar de avond loopt helemaal fout af: June is er getuige van hoe haar vriendin stikt in een stuk pannenkoek.
Als de gewaarschuwde ziekenauto arriveert is het al te laat.


En dan besluit June voor ze weg gaat uit het appartement het onvoltooide manuscript van Athena mee te nemen. Een beslissing met vele gevolgen. Te meer omdat June besluit het manuscript min of meer te herschrijven om het dan te publiceren onder haar naam.
Nu is Athena van Chinese afkomst, June niet, zij is wit. Maar haar volledige naam is Juniper Song Hayward. Het boek, dat gaat over het miskende Chinees Arbeiderskorps tijdens de Eerste Wereldoorlog, verschijnt onder de naam Juniper Song, zodat het lezerspubliek op het verkeerde been gezet wordt.


De ene leugen leidt tot de andere, er is geen weg terug. Het succes is enorm.
Tot ze bedreigd wordt via de sociale mediakanalen. Iemand (wie?) beschuldigt haar ervan plagiaat te hebben gepleegd, dan wel het manuscript gestolen te hebben.


Maar dat kan niemand weten toch?
En June zet alles op alles. Ze blijft volhouden dat het boek daar haar zelf geschreven is.
Ze gaat er bijna aan onderdoor, denkt zelfs dat Athena niet dood is. Maar tenslotte besluit ze zich niet te laten kisten. Ze vecht terug...


Het is een intrigerend verhaal dat langzaam op gang komt. In het begin denk je ook dat je dit verhaal misschien al eens gelezen hebt.
Maar nee, het neemt een verrassende originele wending! Zo verandert een gezapig verhaal in een spannende thriller.
Een psychologische thriller, over wraak, jaloezie en hoogmoed.


Auteur Rebecca F. Kuang schreef haar debuut toen ze negentien jaar oud was, The Poppy War, een fantasyverhaal dat gevolgd werd door twee volgende delen. Na een boek dat historische fantasy genoemd wordt schreef ze Yellowface, een psychologische thriller over de uitgeverswereld.


ISBN 9789044367904 | Paperback | 320 pagina’s | Uitgeverij de House of Books | maart 2024 
Vertaald uit het Engels door Hi-en Montijn

© Marjo, 15 mei 2024

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven