Thrillers Leestafel.info

spannende boeken en een beetje fantasy

Esther Kreukniet


altEn passant
Esther Kreukniet


Michelle is door haar moeder gekoppeld aan de veel oudere Lennart, maar hun huwelijk is desondanks een succes. Er komen twee kinderen, Lennart blijft succesvol en ook de kunstgalerie die Michelle begonnen is floreert. Alles lijkt prima, maar na een tijdje komen toch de kleine scheurtjes. Lennart werkt steeds vaker, omdat de economische situatie niet meer optimaal is, en Michelle ziet hem steeds minder.  Alléén is ze niet, er is Maartje, haar steun en toeverlaat, en ze heeft haar galerie, maar ook daar heeft de crisis toegeslagen.


En dan ontmoet Lennart zijn oude schoolvriend, Jacob. Vonken slaan over, Michelle kan het niet tegenhouden, ze gaat vreemd. Op het moment dat Michelle besluit te gaan scheiden, gebeuren er dingen die ze niet in de hand heeft.
Ze belandt in het ziekenhuis. Comateus is ze, maar al kan ze dan niet met de omgeving communiceren, ze probeert wel in haar eigen hoofd de dingen op een rijtje te zetten. Wat is er allemaal gebeurd? Zijn het allemaal wel echte herinneringen die bij haar opkomen, of zitten er ook nachtmerries bij?


Als het boek begint met boven het hoofdstuk ‘Theresa’ heeft de lezer nog geen idee dat hij/zij goed op moet letten. Theresa krijgt meerdere keren het woord, maar dat gebeurt ook in de ik-vorm, net als dat bij Michelle het geval is. 
Hoe knap het verhaal in elkaar zit ontdek je pas als je er achter komt wat echt is en wat niet, en hoe de tijd verdeeld is, als je samen met Michelle begint in te zien hoe de volgorde van de gebeurtenissen was, en wat oorzaak en gevolg is. Maar dan nog weet Esther Kreukniet je op het randje van je stoel te houden: er blijven genoeg mogelijkheden over, en of je vermoedens uitkomen?
Wie is er betrouwbaar? Wie heeft het op haar gemunt? Michelle heeft er moeite mee de waarheid  te achterhalen, en intussen moet ze ook nog hard werken aan haar herstel.


Ik denk dat de keuze voor deze ogenschijnlijk warrige manier van schrijven een goede is geweest. Was het verhaal recht toe recht aan geschreven, dan was het lang zo spannend niet geweest, ook al duurt het nu wel even voor de lezer doorheeft hoe het verhaal gelezen moet worden.
En dan heb ik nog niet die korte memo’s genoemd, die tussen de hoofdstukken is staan. Afzender onbekend...


De achtergrond van het verhaal voegt nog wat toe voor de liefhebber: door de kunstgalerie krijgen we allerlei feitjes mee over beroemde schilderwerken, en ik heb er ook enkele opgezocht, gewoon om te weten waar het precies om ging.
Prima psychologische thriller!


Esther Kreukniet heeft een MBA in Finance & Marketing van Business School Lausanne en heeft op international niveau haar sporen verdiend op het gebied van marketing en communicatie.
Sinds 2006 is Esther editor bij Talkies Magazine, freelancejournaliste bij diverse tijdschriften en zelfstandig communicatie adviseur voor het MKB.


ISBN  9789044345391 | Paperback| 312 pagina's | Uitgeverij The House of Crime | oktober 2014

© Marjo, 26 december  2014

Lees de reacties op het forum en/of reageer, klik HIER

Recensies

Boven